ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκταμιεύτηκε η δόση των 4,4 δισ. ευρώ από τον EFSF

17:10 - 31 Ιουλ 2013 | Οικονομία
Εκταμιεύτηκε η δόση των 4,4 δισ. ευρώ από τον EFSF
Εκταμιεύθηκε σήμερα η δόση των 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Συγκεκριμένα, εκταμιεύθηκαν 2,5 δισ. ευρώ από τον EFSF και 1,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (SMP).

 

«Η μεταφορά των 1,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών, μέσω SMP, αποδεικνύει την επιπρόσθετη αλληλεγγύη των χωρών της Ευρωζώνης στον ελληνικό λαό που καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να βγει από την κρίση», επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση ο πρόεδρος των ESM και EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ.

 

Όσον αφορά στην εκταμίευση των 2,5 δισ. ευρώ από τον EFSF, ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι η Ελλάδα ικανοποίησε και τις 22 προαπαιτούμενες δράσεις και ως εκ τούτου το διοικητικό συμβούλιο του EFSF αποφάσισε την εκταμίευση του ποσού.

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι αναμένεται ακόμα να εκταμιευθούν προς την Ελλάδα 0,5 δισ. τον Σεπτέμβριο (συνολικά 3 δισ. ευρώ είναι η πέμπτη δόση του δεύτερου προγράμματος).

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα 2,5 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκαν προορίζονται για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της Ελλάδος και για την εξυπηρέτηση του χρέους. Το ποσό εκταμιεύθηκε σε μετρητά και το δάνειο έχει ωρίμανση 35 ετών - έως το 2048.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:28 - 31 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.