ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kάτω από 10% η απόδοση του Ελληνικού ομολόγου, αγοράζει Ελληνικές μετοχές η HSBC

14:28 - 08 Αυγ 2013 | Οικονομία
Κάτω από το 10% διαμορφώνεται το η απόδοση των ελληνικών ομολόγων (10ετία), ενώ είχε βρεθεί κοντά στο 11,5% τον Ιούνιο, τότε που είχε ξεκινήσει πάλι η συζήτηση περί Grexit μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και τις ανησυχίες για διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα.

Αν και είναι πρόωρο να ειπωθεί το ο,τιδήποτε, είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στα επίπεδα του 9,9%, αποτέλεσμα των συζητήσεων περί νέου κουρέματος του χρέους και βάσιμων προσδοκιών πια, για δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του χρόνου.

 

Μάλιστα, σε έκθεσή της η HSBC, μετά από συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες θεωρεί ότι τώρα είναι η στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς μετά από συρρίκνωση κοντά στο 30% του ΑΕΠ εδώ και πέντε χρόνια, θα λειτουργήσει το στοιχείο της ανάφλεξης της οικονομίας. Ο ίδιος οίκος, λογίζοντας το Χ.Α. ως αναδυόμενη αγορά θα διαθέσει το 1,5% των προς επένδυση κεφαλαίων της σε μετοχές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, προτιμώντας, μεταξύ άλλων την ΕΤΕ, την Alpha, την Πειραιώς, τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΗ κ.ά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.