ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γ. Στουρνάρας «παραίτησε» τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

19:58 - 18 Αυγ 2013 | Οικονομία
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε και τυπικά την Κυριακή ο Στέλιος Σταυρίδης.

Η απομάκρυνση ζητήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες: «O υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Σταυρίδη».

Από την πλευρά του ο κ. Σταυρίδης αναφέρει στη δήλωση της παραίτησής του: «Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων».

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που δεν κατονομάζεται δήλωσε στο Reuters ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη ισχύει άμεσα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών δεν διευκρινίζεται ο λόγος για τον οποίο ζητείται η παραίτηση προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο ΟΠΑΠ και το ιδιωτικό αεροσκάφος για τις διακοπές του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ

Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, ο κ. Σταυρίδης, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, επέστρεψε στις διακοπές του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη που συμμετέχει στο σχήμα της αγοράστριας κοινοπραξίας.

Σε δηλώσεις του που επικαλείται η εφημερίδα, ο κ. Σταυρίδης αναφέρει ότι ήρθε στην Αθήνα για μία ημέρα, για την υπογραφή της συμφωνίας, και θα αναχωρούσε την επομένη με πτήση στις 5:20.

staurides stournaras638

«Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό» αναφέρει.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης δήλωσε στο Reuters ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα επηρεαστεί από την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη. «Δεν θα υπάρξει απολύτως καμία καθυστέρηση στο πρόγραμμα» διεβεβαίωσε.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε στο Reuters ότι η συμφωνία για τον ΟΠΑΠ δεν επηρεάζεται από την παραίτηση του κ. Σταυρίδη, καθώς ήταν για θέμα «ηθικής τάξεως».

Τελευταία τροποποίηση στις 00:50 - 19 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.