ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμία χαλάρωση» το μήνυμα Σαμαρά στους υπουργούς

12:53 - 20 Αυγ 2013 | Οικονομία
«Καμία χαλάρωση» το μήνυμα Σαμαρά στους υπουργούς
Για το ζήτημα των πλειστηριασμών, που έχει προκαλέσει τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά, αφού είναι ένα ιδιαίτερο λεπτό ζήτημα.

«Καμία χαλάρωση για τους δημοσιονομικούς στόχους» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά προς τους 11 υπουργούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.30 την Τρίτη.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός φέρεται να αναλαμβάνει προσωπικά τον χειρισμό του κρίσιμου θέματος της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών κατοικιών, λίγο πριν το ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή ανοίξει επικίνδυνα.

Με γαλάζιους και πράσινους βουλευτές να έχουν ήδη πάρει θέση μάχης προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μια τέτοια ρύθμιση, την τρόικα να πιέζει και το υπουργείο Οικονομικών να αναζητά τη χρυσή τομή, ο Αντ.Σαμαράς «παγώνει» τη συζήτηση, διαβεβαιώνει ότι θα εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια για τη διευθέτησή του ζητήματος και ότι δεν θα υπάρξει εσπευσμένη ρύθμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ευρεία υπουργική σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό την Τρίτη στο Μαξίμου, όταν ετέθη το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να είπε ότι οι πλειστηριασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα το δει προσωπικά και ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση, με σαφέστατο μήνυμα, ότι η κυβέρνηση δεν θα σπεύσει για μία νομοθετική ρύθμιση, αλλά θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια (έως 31-12-2013) για τη διευθέτησή του.

Επισήμως βέβαια δεν επιβεβαιώνεται αυτό, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει εξερχόμενος του Μαξίμου ότι το θέμα των πλειστηριασμών δεν συζητήθηκε καθόλου.

Μητσοτάκης: Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν

Εξερχόμενος από το Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως «συζητήσαμε τις εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παρουσίαση χρονοδιαγράμματος και δράσεων από τον Α. Γεωργιάδη

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν  υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Μανιάτης, Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμύνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών θα ξεκινήσουν το δεύτερο 15μερο του Σεπτεμβρίου.

Συζήτηση εφ' όλης της ύλης Σαμαρά - Βενιζέλου

Εξάλλου εφ' όλης της ύλης συζήτησαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.
Η συνάντηση των δύο αρχηγών έγινε μετά την κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε θα συζητήσουν για το θέμα των πλειστηριασμών. 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:13 - 20 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.