ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμίρης: Χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ

16:22 - 20 Αυγ 2013 | Οικονομία
Τη διαβεβαίωση ότι οι τελευταίες εξελίξεις στο ΤΑΙΠΕΔ δεν αποτελούν λόγο για να υπάρξει η οποιαδήποτε καθυστέρηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Γ. Εμίρης.

Όπως ανέφερε ο κ. Εμίρης, ήδη το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα, έχει αποφέρει 3,5 δισ. ευρώ στο ελληνικό κράτος και αλλάζει τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της χώρας συνολικότερα, βάζοντας την σε αναπτυξιακή τροχιά.
«Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασιών για την αξιοποίηση της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ROSCO). Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται η έναρξη αξιοποίησης των ΟΛΠ ΟΛΠ+1,45% και ΟΛΘ ΟΛΘ-0,13% καθώς και της Εγνατίας Οδού ενώ αναμένονται οι δεσμευτικές προτάσεις σε μια σειρά από διαγωνισμούς (ΕΥΑΘ, ΟΔΙΕ, Παλιούρι, Ελληνικό, Αφάντου, Ξενία, το Cluster της Μαρίνας Αλίμου, Μαρίνα της Πύλου και Μαρίνα της Χίου). Συνολικά ήδη περισσότερα από 23 έργα είναι σε εξέλιξη, εκ των οποίων οκτώ έχουν ολοκληρωθεί και για 15 ολοκληρώνονται οι διαδικασίες», υπενθύμισε κ. Εμίρης.
Σημείωσε ακόμη ότι περισσότερα από 3.152 ακίνητα έχουν προεπιλεγεί και πάνω από 90 νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν προωθηθεί τα τελευταία δύο χρόνια για να αρθούν αντίστοιχα εμπόδια.

olp722 190613

e-auction για τα ακίνητα

Στον τομέα των ακινήτων το Ταμείο προωθεί μια πρωτοποριακή διαδικασία, το e-auction, μια διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών. «Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε εδώ, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει ενιαία προσέγγιση προς όλα τα έργα καθώς το κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και δυσκολίες που απαιτούν ιδιαίτερο χειρισμό προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά πριν την έναρξη των διαγωνισμών», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.
Όπως εξήγησε, μέσα σε αυτό το πλαίσιο ορισμένα έργα είναι αναμενόμενο να εξελίσσονται ταχύτερα από άλλα. «Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί σε ένα περιβάλλον που δεν είναι ανεξάρτητο από τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάκαμψη της χώρας αλλά και από τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτήν και το ευρύτερο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο. Συντελείται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία θα συνεχιστεί παρά τις όποιες εφήμερες δυσκολίες παρουσιάζονται», κατέληξε.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.