ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Στο μέσο του 2014 οι αποφάσεις για το τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα - Τα γυρνάει το Βερολίνο;

14:26 - 21 Αυγ 2013 | Οικονομία
Μέρκελ: Στο μέσο του 2014 οι αποφάσεις για το τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα - Τα γυρνάει το Βερολίνο;
Μέσα στο 2014 θα επανεξετάσουμε την κατάσταση της Ελλάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας πιθανές αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στη στάση της Γερμανίας. «Πάντοτε δηλώναμε ότι θα βοηθήσουμε την Ελλάδα και πέραν του 2014», υπογράμμισε., όπως μεταδίδει το Reuters.

 

«Έχουμε φτάσει στη μέση του τρέχοντος προγράμματος. Είναι Αύγουστος του 2013, σίγουρα θα πρέπει να δούμε στα μέσα του 2014 που βρισκόμαστε, ποιες είναι οι συνθήκες και αν το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί» δήλωσε ο Μάρτιν Κοτχάους.

Υπογράμμισε ωστόσο, ότι αυτήν την στιγμή δεν γνωρίζει να υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις, για το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης για τη χώρα μας.

 

Πάντως, όπως σημειώνουν διεθνή media, αυτή η τοποθέτηση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ έρχεται ως μια προσπάθεια για να διασκεδαστούν οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν, κυρίως στο εσωτερικό της Γερμανίας, οι χθεσινές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περί τρίτου πακέτου ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας.

 

Τοποθέτηση Μέρκελ

 

Δεν μπορούμε να πούμε σήμερα τι ποσό θα χρειαστεί τελικά η Ελλάδα, δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ μιλώντας στην Γερμανική τηλεόραση. «Θα μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό στα μέσα της επόμενης χρονιάς», συμπλήρωσε. Είναι επίσης ανοικτό από ποια κεφάλαια το επιπλέον χρήμα θα προέρθει, σημείωσε επαναλαμβάνοντας ότι έχει γίνει «πολύ, πολύ καλή πρόοδος στη χώρα».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:10 - 21 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.