ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον Νοέμβριο η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς

08:50 - 29 Αυγ 2013 | Οικονομία
Τον Νοέμβριο η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς
Ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία των "αδύναμων".

Το θέμα της μερικής άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία δεν θα τεθεί στις επικείμενες συζητήσεις με την τρόικα, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός επανέλαβε ότι το θέμα θα τεθεί στην τρόικα το Νοέμβριο, καθώς η ισχύουσα ρύθμιση λήγει στα τέλη του χρόνου, ενώ το Δεκέμβριο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η νέα ρύθμιση.
Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε πάντως ότι τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία θα είναι ενήμερα για τις συνομιλίες που θα διεξαχθούν και τις ρυθμίσεις που θα προωθηθούν και επανέλαβε πως θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία των αδύναμων.

Επίσης, ο υπουργός επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες, λέγοντας ότι υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο προστατεύεται «απολύτως» η πρώτη κατοικία και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αυτοί που θα πρέπει να ανησυχούν είναι όσοι «παριστάνουν τους φτωχούς», όπως είπε ο υπουργός, εννοώντας όσους δανειολήπτες αξιοποιούν τις ευεργετικές διατάξεις της νομοθεσίας και δεν πληρώνουν τα δάνεια τους ενώ μπορούν.

Ο κ. Χατζηδάκης κράτησε ουσιαστικά κλειστά τα χαρτιά του για το περιεχόμενο της ρύθμισης που θα καταθέσει η κυβέρνηση και είπε ότι θα επιδιώξει την παράταση του προστατευτικού καθεστώτος για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, καθώς και των άλλων ρυθμίσεων (από τους νόμους 3839/2010 και 4161/2013) που έοχυν, όπως είπε, «κοινωνική χρησιμότητα».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:35 - 29 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.