ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λουκέτο σε 20 φορείς του Δημοσίου

08:33 - 09 Σεπ 2013 | Οικονομία
Λουκέτο σε 20 φορείς του Δημοσίου
"Λουκέτο" σε 20 φορείς του Δημοσίου, εξαγορά ως τριών πλασματικών ετών για όσους θέλουν να αποφύγουν τη διαθεσιμότητα και να βγουν σε σύνταξη και θεσμοθέτηση συνέντευξης για την επιλογή γενικών διευθυντών στο Δημόσιο, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πριν την έλευση της τρόικας, δηλαδή 24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Έθνος.

Όσον αφορά την κατάργηση των οργανισμών, πρόκειται για 7 νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου - σε αυτά οι πλεονάζοντες θα ενταχθούν στη δεξαμενή της κινητικότητας και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα- και 13 πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου - οι εργαζόμενοι θα απολυθούν και θα πάρουν αποζημίωση

Σύμφωνα με το Έθνος οι 20 φορείς που καταργούνται είναι: 

- Το Εθνικό Τυπογραφείο. Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

- Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), το Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ), τα οποία συγχωνεύονται σε ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

- Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

- Το Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών. Μετατρέπεται σε εργαστήριο του Τομέα Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Νομικής του ΕΚΠΑ.

- Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών. Μετατρέπεται σε εργαστήριο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

- Οι Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας (ΟΡΣΑ), της Θεσσαλονίκης (ΟΡΘΕ) και των Ιωαννίνων (ΟΡΘΙ). Οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στο Τμήμα Ρυθμιστικών Σχεδίων και Οικιστικών Συνόλων, που υπάγεται στη Διεύθυνση Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ.

- Ο Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής. Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Αττικής.

- Η Κεντρική Αγορά Πατρών. Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

- Ο Οργανισμός Κωπαΐδας. Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

- Το Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης Ο Γέρος του Μωριά, με έδρα την Τρίπολη.

- Η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας, με έδρα το Μεσολόγγι.

- Το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΝΠΙΔ, με έδρα την Αθήνα.

- Η Ανώνυμη Εταιρεία Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας ΑΕ, με έδρα την Αθήνα.

- Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας παύουν να λειτουργούν ως αυτοτελή ερευνητικά κέντρα των Ενόπλων Δυνάμεων και συγχωνεύονται στον ΕΦΑΕΤ (Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας).

Όσον αφορά το πρόγραμμα "εθελούσιαςεξόδου, αυτό αφορά όσους μόνιμους υπαλλήλους και εργαζομένους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου τεθούν σε διαθεσιμότητα και επιλέξουν τον δρόμο της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Συγκεκριμένα, μπορούν να εξαγοράσουν έως τρία πλασματικά χρόνια ή να παραμείνουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας και να εξαγοράσουν μέχρι 2 πλασματικά χρόνια προκειμένου να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση λαμβάνοντας μειωμένη σύνταξη.

Το μέτρο δεν θα ισχύσει για όσους υπαλλήλους εντάσσονται σε καθεστώς πλήρους συνταξιοδότησης τα επόμενα τρία χρόνια.


Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης προετοιμάζει μία "νέου τύπου" συνέντευξη για θέσεις γενικών διευθυντών στο Δημόσιο που θα βασίζεται σε διεθνή πρότυπα και θα μαγνητοφωνείται προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης ενστάσεων. Η συνέντευξη θα ακολουθήσει της μοριοδότησης κριτηρίων μέσω ΑΣΕΠ

Τελευταία τροποποίηση στις 08:43 - 09 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.