ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: 500 «εμπόδια» για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην Ελλάδα

20:19 - 10 Σεπ 2013 | Οικονομία
ΟΟΣΑ: 500 «εμπόδια» για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην Ελλάδα
Σε έκθεση του ο ΟΟΣΑ, διαπυστώνει 500 προβλήματα που ανακόπτουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού στη χώρα μας.

Πρόκειται για υπουργικές αποφάσεις, νόμους, προεδρικά διατάγματα κά, τα οποία ο Οργανισμός συγκέντρωσε και κατέγραψε με στόχο να προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση κατάλληλες λύσεις. 

Η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης του ΟΟΣΑ θα γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο και θα αποτελέσει την «εργαλειοθήκη» για την επόμενη θεσμική αναδιοργάνωση της αγοράς από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η «εργαλειοθήκη» (toolkit) του ΟΟΣΑ ουσιαστικά χαρτογραφεί κατ' αρχήν τα προβλήματα και θα αξιολογήσει τις υπερβολικές προστατευτικές ρυθμίσεις, όπως περιορισμοί στην έναρξη λειτουργίας νέων επιχειρήσεων, φραγμοί εισόδου και εξόδου από ένα κλάδο, ρυθμίσεις που επηρεάζουν την επιχειρηματική συμπεριφορά, κανόνες που επιβάλλουν βιομηχανικοί και επαγγελματικοί κλάδοι, ρυθμίσεις περί ανωτάτων και κατωτάτων τιμών και τα λοιπά.

Μεταξύ των 500 αυτών εμποδίων, όπως ανέφερε ως παράδειγμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, είναι και η νομοθεσία η οποία καθορίζει το μέγεθος των σιλό με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η βιομηχανική δραστηριότητα, ενώ άλλη νομοθεσία προβλέπει ότι αν ένας αγρότης έχει πάνω από 20 στρέμ. επιβάλλεται να έχει υποχρεωτικά γεωπόνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.