ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα, ίσως και δύο πακέτα βοήθειας

12:22 - 11 Σεπ 2013 | Οικονομία
ΕΚΤ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα, ίσως και δύο πακέτα βοήθειας
Την ανάγκη για περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα διαπιστώνει ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου και μέλος της ΕΚΤ, Λουκ Κοέν.

«Είναι σαφές ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος του ελληνικού προβλήματος. Θα χρειαστεί να καταβάλουμε περαιτέρω προσπάθειες, σίγουρα μία φορά, ίσως και δύο. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό La Premiere.

Οι ξένοι δανειστές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περίπου 10 με 11 δισ. δολάρια από το δεύτερο εξάμηνο του 2014, αν και πολλές κυβερνήσεις χωρών μελών της Ευρωζώνης εμφανίζονται απρόθυμες να προχωρήσουν σε νέα δάνεια, λόγω της αρνητικής στάσης της κοινής γνώμης, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Reuters.
«Υπάρχει βελτίωση, αλλά είναι πολύ αργή. Φυσικά η οικονομική βάση της Ελλάδας είναι εξαιρετικά μικρή και θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι σταδιακά να επανέλθει σε τάξη», είπε ο Κοέν σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.
«Είναι αναπόφευκτη (σ.τ.σ. αυτή η εξέλιξη) αλλά πλέον η κατάσταση δεν είναι τέτοια που να απειλεί το ίδιο το οικοδόμημα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος», εκτίμησε ο Κοέν, προσθέτοντας ότι «στην αρχή το πρόβλημα είχε να κάνει με την θέληση των άλλων χωρών να βοηθήσουν. Αυτό έχει επιλυθεί από τις κυβερνήσεις και επίσης και από την ΕΚΤ», όπως είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.