ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίτροπος Γιοχάνες Χαν: Ικανοποίηση για την πρόοδο στο θέμα των αυτοκινητοδρόμων

14:41 - 11 Σεπ 2013 | Οικονομία
Ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν συνάντησε χτες 10/9/2013 τον υπουργό Υποδομών, Mεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανεκκίνηση των έργων των αυτοκινητοδρόμων.

Δήλωσε ότι "αυτή είναι μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα". 

"Διαπιστώνω με ικανοποίηση ότι υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδος και ότι οι ελληνικές αρχές προχωρούν ομαλά στην οριστικοποίηση των συμφωνιών", είπε ο κ. Hahn.

"Για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων, υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια τα οποία όμως πρέπει να ανακατανεμηθούν και να δεσμευθούν αναλόγως, πχ, μέσω μεταφοράς κονδυλίων μεταξύ επιχειρησιακών προγραμμάτων. Θα μπορούσα να προχωρήσω σε έγκριση των αποφάσεων όσον αφορά στα σημαντικότερα έργα, υπό την προϋπόθεση ότι τα απαιτούμενα κονδύλια διασφαλίζονται μέσω της διαδικασίας του επαναπρογραμματισμού. Μετά την έγκριση των έργων, οι ελληνικές αρχές, μαζί με τους ανάδοχους, πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους ώστε αυτά να περατωθούν πριν από το τέλος του 2015.

Το όλο εγχείρημα συνδέεται επίσης με την προετοιμασία της επόμενης περιόδου προγραμματισμού, η οποία είναι υπό συζήτηση με τις ελληνικές αρχές.

H εξέλιξη αυτή με τους αυτοκινητοδρόμους αναμένεται να αποτελέσει μέρος σταθερής και ολοκληρωμένης στρατηγικής στον τομέα των μεταφορών, την οποία πιστεύουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα σχεδιάσουν και θα υποβάλουν στο πλαίσιο της διαδικασίας προγραμματισμού για το διάστημα 2014-2020".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.