ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays Capital: Το 2014 η τελική απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

15:09 - 09 Οκτ 2013 | Οικονομία
Τα τελευταία οικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία για την Ελλάδα παρέχουν κάποια θετικά νέα, όπως σημειώνει η Barclays Capital σε νέο της note, ακόμη και αν oι συζητήσεις για το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης παραμένουν περίπλοκες.

Η θετική έκπληξη στο ΑΕΠ β' τριμήνου , η συνεχιζόμενη βελτίωση του κλίματος που παρατηρείται στις επιχιερηματικές και οικονομικές σε έρευνες της χώρας και το ισχυρό μήνυμα της τουριστικής περιόδου, σηματοδοτούν μια κάπως ταχύτερη ανάκαμψη από ό, τι αρχικά αναμενόταν, επισημαίνει η τράπεζα.

Παρ ' όλα αυτά, η εν εξελίξει επανεξέταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, από την τρόικα, θα περιλαμβάνει πολλές και περίπλοκες συζητήσεις για την αργή εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για τα μέτρα του προϋπολογισμού του 2014 , συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για τη μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα .
Η τρόικα είναι απίθανο να πάρει μια τελική απόφαση σχετικά με το κενό χρηματοδότησης του προγράμματος κατά τη διάρκεια αυτής της επανεξέτασης . Η Γερμανία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι περαιτέρω χρηματοδότηση είναι απίθανο να εγκριθεί το 2013. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επικείμενες ανάγκες χρηματοδότησης για το υπόλοιπο του 2013 .
Όπως προσθέτει η Barclays, αυτό που είναι σαφές για την Ελλάδα είναι πως, με το δημόσιο χρέος στο 175% του ΑΕΠ , περαιτέρω ελάφρυνσή του θα πρέπει να συζητηθεί, για να μπορέσει η χώρα να επιτύχει τον στόχο του 110% μέχρι το 2022. Η τράπεζα πάντως εκτιμά πως οποιαδήποτε τελική απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους θα αναβληθεί για το 2014 .

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.