ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράιχενμπαχ: Δεν χρειάζεται αύξηση φόρων αλλά υπάρχει ανάγκη για είσπραξή τους

12:25 - 10 Οκτ 2013 | Οικονομία
Αρνήθηκε να σχολιάσει το πρωί της Πέμπτης ο επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, την έκθεση του ΔΝΤ στην οποία επισημαίνεται η ανάγκη για νέα μέτρα.

Το Ταμείο τονίζει ότι το 2016 θα πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, που μαζι με τα εσοδα από τη φοροδιαφυγή θα πρέπει να φτασουν το 3,5% του ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στους έμμεσους φόρους ο επικεφαλής της Task Force σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει να αυξήσει τους φόρους, όπως το ΦΠΑ φτάνει, όμως, να τους εισπράττει....Στο πλαίσιο αυτό η Task Force έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες απέφυγε να αποκαλύψει, προς την ελληνική Κυβέρνηση για την είσπραξη του ΦΠΑ. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι φόροι στην Ελλάδα είναι είναι πολύ μεγαλύτεροι σε σύγκριση με τον μέσο όρο των κρατών μελών της ΕΕ.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι «η λέξη κλειδί από εδώ και πέρα είναι η πλήρης αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Η Κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της, να υπάρξει στοιχειώδης υπευθυνότητα από την Αντιπολίτευση και έκφραση εμπιστοσύνης από την πλευρά της Τρόικας».

Στην ατζέντα η αποκατάσταση της ρευστότητας

Επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του επικεφαλής της Task Force με τον υπουργό Ανάπτυξης ήταν η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η χάραξη του σχεδίου για το νέο ΕΣΠΑ. Ειδικότερα και σε ότι αφορά στο νέο ΕΣΠΑ ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει της θέσεις της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς την ουσία και την αρχιτεκτονική του νέου ΕΣΠΑ. Όπως είπε ο υπουργός στόχος είναι το νέο ΕΣΠΑ να έχει ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη των ΜμΕ σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Στόχος όπως ανέφερε ο υπουργός είναι να υπάρχει ευθεία συνεργασία Τραπεζών με ΜμΕ.
Από την πλευρά του ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε ότι είναι σημαντικό για το νέο ΕΣΠΑ να σχεδιαστούν εργαλεία για τη στήριξη των ΜμΕ σε συνεργασία με τις Τράπεζες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.