ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθανάσιος Τσαυτάρης: Πυλώνας ανάπτυξης η αλιεία

11:29 - 15 Οκτ 2013 | Οικονομία
Τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στον τομέα της Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τονίζοντας ότι αποτελεί τη βάση στην οποία πρέπει να πατήσουμε για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση.

Ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί πυλώνα Ανάπτυξης, επισήμανε ο κύριος Τσαυτάρης, μετά τη συνάντηση που είχε με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, με αφορμή την επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο υπουργός σημείωσε ότι με γνώμονα την Γαλάζια Ανάπτυξη, που είναι μια εκ των τεσσάρων προτεραιοτήτων της χώρας στη διάρκεια της Προεδρίας της, αλλά προωθείται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με εργαλείο την νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική, η Αθήνα προσβλέπει σε μια βιώσιμη και αειφόρο αλιεία. Αναφερόμενος στην Ελληνική Προεδρία, ο κ. Τσαυτάρης τόνισε ότι είναι ευτυχής συγκυρία που συμπίπτει χρονικά με την παρουσία μιας Ελληνίδας, ως Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας.
«Επιδιώκουμε μια λιτή αλλά αποτελεσματική Προεδρία. Θα χρειαστεί να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων, αλλά παράλληλα αποτελεί και μία μεγάλη πρόκληση για την χώρα μας και το υπουργείο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου του και να προεδρεύσει σε όλη την Ευρώπη για τη Γεωργία και την Αλιεία», είπε χαρακτηριστικά.

Μαρία Δαμανάκη: Οι προτεραιότητες της Κομισιόν

Από την πλευρά της, η κ. Μαρία Δαμανάκη παρουσίασε τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά το χρονικό διάστημα που θα προεδρεύει η Ελλάδα όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και οι εφαρμοστικοί Κανονισμοί που θα κληθεί η χώρα να φέρει εις πέρας. Υπογράμμισε ακόμη τη σημασία που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην διοργάνωση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά την Ελληνική Προεδρία, μεταξύ άλλων το Συνέδριο για την Αλιευτική Ικανότητα στη Θεσσαλονίκη, και η έκτακτη συνάντηση της Γενικής Επιτροπής για την Αλιεία στη Μεσόγειο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:49 - 15 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.