ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για «μπρα ντε φερ» τρόικας - κυβέρνησης κάνουν λόγο οι FT

13:53 - 18 Οκτ 2013 | Οικονομία
Για «μπρα ντε φερ» τρόικας - κυβέρνησης κάνουν λόγο οι FT
Για «tipping point» στις διαπραγματεύσεις ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Η online έκδοση της εφημερίδας αναφέρει πως «η Ελλάδα αντιμετωπίζει σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές σχετικά με το χρηματοδοτικό κενό στον προϋπολογισμό του 2014», ενώ μάλιστα αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στην εφημερίδα πως «υπάρχει ξεκάθαρη διαφωνία. Η Τρόικα πάντα πιέζει για νέα μέτρα, αλλά έχουμε φτάσει στα όρια μας όσον αφορά τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Οι κοινωνικές εντάσεις σε λίγο δεν θα είναι διαχειρίσιμες, Το μέσο ελληνικό νοικοκυριό έχει χάσει πάνω από το 1/3 του εισοδήματος του μέσα σε πέντε χρόνια», είπε ο αξιωματούχος.

 

Στη συνέχεια, οι Financial Times επισημαίνουν πως «οι δανειστές ανησυχούν πως δεν θα πιάσει η Ελλάδα τους στόχους για τον επόμενο χρόνο, λόγο της κωλυσιεργίας στην μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος», ενώ τονίζουν πως η κυβέρνηση έχει ήδη ξεπεράσει την προθεσμία που της έδωσε η Τρόικα για την τοποθέτηση 12.000 δημοσίων υπαλλήλων σε μηχανισμό κινητικότητας.

 

Κλείνοντας, οι FT αναφέρονται και στον νέο φόρο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, με έναν οικονομολόγο του ιδιωτικού τομέα να αναφέρει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην «πιάσει» λόγω της γραφειοκρατίας, αλλά και της αντίστασης των φορολογούμενων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.