ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Θα είναι πολύχρονη η επιτήρηση της Ελλάδας» λέει ο Ρεν

16:08 - 23 Οκτ 2013 | Οικονομία
«Θα είναι πολύχρονη η επιτήρηση της Ελλάδας» λέει ο Ρεν
Η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς επιτήρησης μέχρι το χρέος να πληρώσει άνω του 75% του χρέους της, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ο Όλι Ρεν απάντησε ούτε λίγο ούτε πολύ πως μέχρι η Ελλάδα να επιτύχει την αποπληρωμή του 75% του χρέους της, η επιτήρηση θα συνεχίζεται. «Πόσο χρόνο ακόμα θα σημαίνει αυτό για την Ελλάδα, είναι ολοφάνερα ακόμα νωρίς και πρόωρο για να λεχθεί», αναφέρει στην απάντησή του. 

Πάντως ο Ρεν δε φάνηκε να... βιάζεται! «Μέσα στους επόμενους μήνες, μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή επιθεώρησης, θα αξιολογήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Έχουμε καιρό τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου, ώστε το Eurogroup να πάρει τις αποφάσεις του για δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά θέματα το Δεκέμβριο-Ιανουάριο, επειδή αυτά τα θέματα είναι μάλλον επείγοντα». 

Όσο για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους;«Μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα, διότι έχουμε μια συμφωνία από το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα προτού τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης αρχίσουν να συζητούν για περαιτέρω μέσα βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. 

Ακόμα και τώρα, την άνοιξη, από τη στιγμή που η Eurostat θα πιστοποιήσει τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, δηλαδή εάν έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα στα δημόσια οικονομικά της, θα έχουμε άλλη μία αποστολή επιθεώρησης και κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι θα ασχοληθούμε με το θέμα της επιπλέον βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:19 - 23 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.