ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παγώνει» η έλευση της τρόικας στην Αθήνα - Διαψεύδει η κυβέρνηση

19:25 - 31 Οκτ 2013 | Οικονομία
«Παγώνει» η έλευση της τρόικας στην Αθήνα - Διαψεύδει η κυβέρνηση
Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

Η αιτία της αναβολής είναι η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, το οποίο σύμφωνα με την τρόικα φτάνει τα 2 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ελληνική πλευρά δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

 

Κανονικά η επίσκεψη δηλώνουν έλληνες αξιωματούχοι


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η  τρόικα ξεκίνησε την αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο και αρχικά αναμενόταν να επιστρέψει στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων την περασμένη εβδομάδα, οι επιθεωρητές θα επέστρεφαν στις 4 Νοεμβρίου .


«Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Τους περιμένουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός» δήλωσε υψηλόβαθμος Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.


 Ωστόσο, δεύτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε: «Κανείς δεν πάει, διότι κανείς δεν τους θέλει (την τρόικα) εκεί».


 Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως αποκλείσει νέα οριζόντια μέτρα για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2014, το οποίο εκτιμάει στα 500 εκατ. ευρώ, και μιλάει για στοχευμένες περικοπές δαπανών και «διαρθρωτικά»  μέτρα.


 Από τα μέσα του 2012 που οι ηγέτες της Ε.Ε. αποφάσισαν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, όλοι εκτιμούν ότι οι όποιες διαφωνίες θα γεφυρωθούν.
«Η τρόικα μιλάει για 2 δις.  ευρώ περίπου. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι όλο αυτό θα κλείσει μέσα από καλύτερο έλεγχο των ασφαλιστικών εισφορών», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωζώνης.
Πηγή: Reuters

Τελευταία τροποποίηση στις 01:13 - 01 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.