ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης για πλειστηριασμούς: «Στόχος μας τα μεγάλα ψάρια»

09:50 - 10 Νοε 2013 | Οικονομία
Χατζηδάκης για πλειστηριασμούς: «Στόχος μας τα μεγάλα ψάρια»
Το μήνυμα ότι «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αυτοκτονήσει πολιτικά για το θέμα της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών» στέλνει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στην τρόικα μιλώντας στην εφημερίδα «Real News».

Όπως σημειώνει, υπάρχει συμφωνία στο υψηλότερο δυνατό κυβερνητικό επίπεδο για τρία πράγματα: «Πρώτον οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να φοβούνται. Δεύτερον η προσπάθειά μας θα στοχεύσει τα μεγάλα ψάρια και στα μεγάλα δάνεια. Τρίτον, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αυτοκτονήσει πολιτικά γι' αυτό το θέμα. Δεν έχουμε κανέναν λόγο ούτε να προστατέψουμε εκείνους που παριστάνουν τους φτωχούς ούτε βέβαια να γίνουμε παρανάλωμα του πυρός...».

Η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς αναμένεται να έρθει για ψήφιση μέσα στο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον υπουργό, και να ισχύσει από 1η 1ου 2014.

«Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε ακόμα μία δύσκολη διαπραγμάτευση», λέει ο κ. Χατζηδάκης για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τονίζει: «Η διαφορά έγκειται στο ότι η χώρα έχει περισσότερη αξιοπιστία. Έχει διανύσει ένα μεγάλο κομμάτι της διαδρομής και έχει περάσει δύσκολες εξετάσεις. Η θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων είναι κάτι που πρέπει να επιδιωχθεί και από τις δύο πλευρές».

«Δεν έχουμε σύνδρομο αυτοκαταστροφής και θα υποστηρίξουμε το συμφέρον της πατρίδας μας μέχρι τέλους. Έτσι όπως εμείς το καταλαβαίνουμε, όχι όπως μας το υπαγορεύουν είτε η τρόικα είτε οι λαϊκιστές στην Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα (...) αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε αναιτιολόγητα μέτρα που δεν θα τύχουν κατανόησης στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία και δεν θα είναι αναγκαία για την οικονομία», σημειώνει στη «Real News» ο υπουργός Ανάπτυξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.