ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμανλής: Η ΕΤΕπ στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις σε Ελλάδα και ΕΕ

16:26 - 19 Οκτ 2006 | Οικονομία
Η ανάπτυξη νέων συνεργασιών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αξιοποιώντας τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη χρηματοδότηση έργων σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία και η ενίσχυση της αυτοδιοίκησης αποτελούν βασικούς στόχους της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απευθύνοντας χαιρετισμό στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ο   πρωθυπουργός ανέφερε εμφαντικά ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση οφείλει να συμμετέχει πιο ενεργά στη προώθηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Έτσι, η ΕΕ συμβάλλει στην εδραίωση της ασφάλειας, της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, ταυτόχρονα με την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης προς όφελος όλων των χωρών και της περιοχής γενικότερα.

Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στην επικείμενη ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ, δήλωσε ότι αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τη γεωγραφική ενοποίηση της χώρας μας με την υπόλοιπη ευρωπαϊκή οικογένεια.

    Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) χορήγησε το 2005 895 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα, κυρίως για τον ιδιωτικό τομέα και τους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας. Το ποσό ως τον Οκτώβριο του 2006 ανέρχεται  σε 245 εκατ. ευρώ, ενώ επίσης προωθείται η υπογραφή νέων χρηματοδοτικών συμβάσεων για έργα στην Ελλάδα, το ύψος των οποίων υπολογίζεται σε 390 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.