ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΜΙΔΑ: "Ληστρικός ο φόρος στα αστικά ακίνητα"

17:43 - 15 Νοε 2013 | Οικονομία
ΠΟΜΙΔΑ: "Ληστρικός ο φόρος στα αστικά ακίνητα"
Σκληρή γλώσσα για το νέο φόρο ακινήτων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η οποία καταλογίζει στην κυβέρνηση μικροκομματικούς υπολογισμούς, λέγοντας ότι θυσιάζει τους ιδιοκτήτες αστικής περιουσίας, στο όνομα του πολιτικού κόστους...

Ειδικότερα, η ΠΟΜΙΔΑ, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για ένα "εξαμβλωματικό σχέδιο, επιβολής δύο φόρων στη συσκευασία του ενός και μάλιστα με δύο διαφορετικές ταχύτητες", το οποίο, όπως σημειώνει, "γέμισε οργή και αγανάκτηση κάθε φορολογούμενο ιδιοκτήτη αστικής περιουσίας, καθώς το πολιτικό στερέωμα θυσιάζει ανενδοίαστα τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων της χώρας μας, στο βωμό της "εισπραξιμότητας" της αγροτικής ψήφου".

 

Η Ομοσπονδία, σημειώνει ότι "ο φόρος στα αγροτικά ακίνητα είναι μονός καθαρά συμβολικός και είναι αντισυνταγματική η εξαίρεση των αγροτών από τον ΦΑΠ", ενώ χαρακτηρίζει «διπλό και ληστρικό το φόρο στα αστικά ακίνητα».

 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι "επτασφράγιστο μυστικό η προοδευτική κλίμακα του νέου ΦΑΠ- σημειώνοντας ότι η καταλήστευση τώρα ονομάζεται πρόοδος- και η οποία, από ό,τι φαίνεται, ελάχιστα θα διαφέρει από την παλαιά" .

 

Η ΠΟΜΙΔΑ υπογραμμίζει ότι και το νέο σχέδιο είναι αντισυνταγματικό, αφού «το Σύνταγμα ρητά ορίζει ότι οι πολίτες συμμετέχουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους, δηλαδή με το εισόδημά τους". Υπογραμμίζει ότι πρόκειται για "φορορολογία σκληρή, δημευτικού τύπου, που είναι αδύνατο να πληρωθεί, ιδιαίτερα στα ξενοίκιαστα ακίνητα, πράγμα που καλά το γνωρίζουν, αλλά αρνούνται να δεχτούν την πρότασή μας για μειωτικό συντελεστή".

 

Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών, εκτιμά ότι άμεσο αποτέλεσμα αυτού του νόμου, «θα είναι ο εκπλειστηριασμός χιλιάδων ξενοίκιαστων ιδιοκτησιών και η παραπομπή χιλιάδων ιδιοκτητών αστικών ακινήτων, που θα οφείλουν φόρους άνω των 50.000 ευρώ, σε δίκες με προβλεπόμενη ποινή τριετούς φυλάκισης".

spitia1

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.