ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤτΕ: "Πλεόνασμα του Προϋπολογισμού στο δεκάμηνο του έτους"

18:09 - 15 Νοε 2013 | Οικονομία
ΤτΕ: "Πλεόνασμα του Προϋπολογισμού στο δεκάμηνο του έτους"
Πλεόνασμα παρουσιάζουν τα ταμειακά στοιχεία του Προϋπολογισμού στο δεκάμηνο Ιανουαρίου –Οκτωβρίου, εάν συμπεριληφθούν έσοδα ύψους 1,5 δις ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν δαπάνες ύψους περίπου 5,287 δισ. ευρώ, που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τα ταμειακά στοιχεία για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2013, που δημοσιοποίησε, την Παρασκευή, η Τράπεζα της Ελλάδος, δείχνουν ότι το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 9,079 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 6,775 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

 

Ωστόσο, το έλλειμμα ουσιασιαστικά μετατρέπεται σε πλεόνασμα, εάν συνυπολογισθούν τα έσοδα από τη μεταφορά αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και αφαιρεθούν οι δαπάνες που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, κατά τη μεθοδολογία που εφαρμόζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 

Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, στα οποία δεν περιλαμβάνονται έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, διαμορφώθηκαν σε 37,993 δισ. ευρώ, από 39,080 δισ. ευρώ πέρυσι.

 

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 5,287 δισ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 47,9 δισ. ευρώ, από 44,5 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2012.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.