ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ετεπ

18:45 - 19 Οκτ 2006 | Οικονομία
Μνημόνιο συνεργασίας για το γενικό πλαίσιο εφαρμογής της πρωτοβουλίας JEREMIE, που στοχεύει στη βελτίωση της δυνατότητας πρόσβασης μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) σε πηγές χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 - 2013, υπέγραψαν σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EΤαΕ), κ. Francis Carpenter.

Το Μνημόνιο, που υπογράφηκε στο πλαίσιο της Ετήσιας Διάσκεψης (EIB Forum) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) που γίνεται στην Αθήνα, αποτελεί ένα από τα πρώτα εγχειρήματα εφαρμογής του JEREMIE στην ΕΕ πιστοποιώντας τον πρωτοποριακό ρόλο της Ελλάδας και την αποφασιστικότητά της για την υιοθέτηση και προώθηση σύγχρονων χρηματοοικονομικών μέσων. Με την υπογραφή του μνημονίου επιβεβαιώνεται επίσης, η πρόθεση της Ελλάδας να οριστεί το ΕΤαΕ ως ο φορέας υλοποίησης της πρωτοβουλίας και διαχειριστής των προς επένδυση κεφαλαίων, τα οποία θα προέλθουν από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Μετά τη υπογραφή του μνημονίου ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας δήλωσε:

«Δημιουργούνται πλέον οι προϋποθέσεις για μια δυναμική και εποικοδομητική συνεργασία . Με την σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας κάνουμε το πρώτο βήμα προκειμένου να τεθεί σύντομα στην διάθεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ένα καινούργιο, ευέλικτο και ελκυστικό εργαλείο ικανό να συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Η μεγάλη και σημαντική εμπειρία που διαθέτει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματική εφαρμογή του χρηματοοικονομικού αυτού μέσου ιδιαίτερα τώρα που το παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον καθίσταται πιο απαιτητικό. Είμαστε βέβαιοι ότι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι οι μικρομεσαίες δηλαδή επιχειρήσεις θα αξιοποιήσουν την νέα αυτή δυνατότητα που τους προσφέρεται στο έπακρο προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΤαΕ Francis Carpenter ανέφερε ότι «Η Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πρότυπο στην ΕΕ για την ανάπτυξη χρηματοοικονομικών προϊόντων προσανατολισμένων στην αντιμετώπιση κενών χρηματοδότησης ΜΜΕ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JEREMIE. Προσβλέπουμε σε μία δυναμική και παραγωγική συνεργασία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.