ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: "50-50 εάν θα συμφωνήσουμε με την τρόϊκα έως τις 9 Δεκεμβρίου"

18:34 - 19 Νοε 2013 | Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: "50-50 εάν θα συμφωνήσουμε με την τρόϊκα έως τις 9 Δεκεμβρίου"
Οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία με την τρόϊκα έως τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου είναι μοιρασμένες "fifty-fifty", όπως δήλωσε υψηλά ιστάμενη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα είναι δύσκολες, έχουν πολύ κι επίπονο δρόμο" όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεπεράσει τους σκοπέλους που έχουν προκύψει με συνεχείς διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους της τριμερούς έως την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα κατάθεσης στη Βουλή του προϋπολογισμού του 2014. Το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι για το σκοπό αυτό, δουλεύουν πυρετωδώς τα τεχνικά κλιμάκια.

 

Ερωτηθείς για το δημοσιονομικό κενό που χωρίζει τις δυο πλευρές, είπε ότι δεν μπορεί να πεί πόσο είναι ακριβώς, αλλά πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι "το μειώνουμε λεπτό προς λεπτό του ευρώ..."

 

Πρόσθεσε ότι ίσως και σήμερα να υπάρξει νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών. "Την Πέμπτη θα φύγουμε μαζί με την τρόικα για το Eurogroup", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.