ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουδεμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς

16:21 - 20 Νοε 2013 | Οικονομία
Ουδεμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς
Ουδεμία πρόοδος υπήρξε ουσιαστικά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Η συνάντηση διήρκεσε μόλις μια ώρα και όπως ανέφερε αμέσως μετά κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, «και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις απόψεις τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, «εμείς επαναλάβαμε τις θέσεις μας και περιγράψαμε το κλίμα που επικρατεί στα δύο κόμματα της κυβέρνησης. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα για την ελληνική κοινωνία. Αυτοί είπαν τα γνωστά».

 

Στη συνάντηση, στην οποία από ελληνικής πλευράς, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, καθώς και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Παπαδάκης, υπήρξε συζήτηση και για θέματα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (θεσμός διαμεσολαβητή, επιτάχυνση διαδικασιών, κλπ).

 

Οι διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και, σύμφωνα, με τους παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του έτους, οπότε και παύει να ισχύει το καθεστώς απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

 

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, θα έχει στις 18:30 νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, και όπως επισημαίνει κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου, «υπάρχει σύγκλιση σε όλα τα θέματα, ακόμη και για τους πλειστηριασμούς». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.