ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Βγαίνουμε πιο δυνατοί από την κρίση

15:56 - 26 Νοε 2013 | Οικονομία
Σαμαράς: Βγαίνουμε πιο δυνατοί από την κρίση
"Η Ελλάδα βγαίνει πιο δυνατή από την κρίση" τόνισε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι γενικότερα η Ευρωζώνη θα ανακάμψει.Πρόσθεσε πως ο ελληνικός λαός έχει υποστεί θυσίες, ωστόσο αρχίζουν να φαίνονται σημεία ανάκαμψης.

"Αρχίζουμε να βγαίνουμε από τη βαθιά κρίση και έτσι είμαστε απολύτως έτοιμοι για την ελληνική προεδρία της ΕΕ", είπε, μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Και τόνισε: "Διαψεύσαμε τους χειρότερους φόβους που υπήρχαν και για την Ελλάδα και για τις αντοχές της Ευρώπης".

Αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα κλείσει μέσα στον Δεκέμβριο εμφανίστηκε επίσης ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα, χαρακτηρίζοντας το "ελπιδοφόρο μήνυμα".
Επισήμανε δε ότι η Ελλάδα "πιάνει τους στόχους", τονίζοντας πως "αυτό θα αποδειχθεί και από τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα".

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους εταίρους "να εξαλείψουμε τα στερεότυπα, όπως οι διαχωρισμοί βορρά και νότου".

Ερωτηθείς για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Σουλτς είπε πως όταν η Eurostat υποβάλει τα αριθμητικά στοιχεία για το πλεόνασμα, "θα αρκεστούμε στις υποσχέσεις μας".

Ο ίδιος χαρακτήρισε την επικείμενη ελληνική προεδρία ευκαιρία να αποδείξει η Ευρώπη ότι δεν υπάρχουν κράτη διαφορετικών κατηγοριών και ότι όλες οι χώρες- μέλη έχουν τα ίδια δικαιώματα.

"Στην ελληνική προεδρία προβλέπεται πολιτική για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και για τις θαλάσσιες προοπτικές, όπως η γαλάζια ανάπτυξη. Η Ευρώπη δεν είναι άπιαστο όνειρο, είναι ο δρόμος για να βγούμε από την κρίση. Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι ο ναός του διαλόγου. Η κρίση που πέρασε η Ελλάδα μας έκανε δυνατότερους και η κρίση που περνά η Ευρώπη θα την κάνει δυνατότερη όπως την ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της και τη θέλουν οι λαοί της" τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.