ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: "Οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σύμμαχος των εξαγωγικών επιχειρήσεων"

01:53 - 29 Νοε 2013 | Οικονομία
Χατζηδάκης: "Οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σύμμαχος των εξαγωγικών επιχειρήσεων"
Τη βασική προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, που -όπως είπε- είναι είναι να βρει διεξόδους, ώστε παρέχονται ενέσεις ρευστότητας στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, περιέγραψε ο Κωστής Χατζηδάκης, προλογίζοντας την παρουσίαση της έκδοσης του Επιχειρηματικού Οδηγού του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος «Θέλετε να εξάγετε; Οδηγός για μία εξωστρεφή επιχείρηση» σε εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Eurobank.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την ελπίδα ότι από δω και πέρα θα βελτιωθεί η κατάσταση, τώρα που το τραπεζικό σύστημα ανακεφαλαιοποιήθηκε και το υπουργείο Οικονομικών πράγματι επιταχύνει τις επιστροφές του εξαγωγικού ΦΠΑ.

 

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι "οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σύμμαχος των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων". Υπενθύμισε, δε, πως η Eurobank τρέχει το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-ΕΤΕΑΝ», ύψους 140 εκ. ευρώ, έχοντας υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις με το ΕΤΕΑΝ και υπολόγισε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα πέσουν 100 εκ. ευρώ στην αγορά.

 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι εξαγωγές έχουν μιαν αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια, και χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων επιχειρηματιών "συνεχίζουν να μας δίνουν θετικές ειδήσεις, παρά τις αντιξοότητες".

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτρης Λακασάς, αναφέρθηκε στη σημασία του χρηματοοικονομικού εργαλείου της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων.

lefta

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.