ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετ’ εμποδίων ο τελωνειακός έλεγχος μέχρι το πρωϊ της Τρίτης

18:31 - 29 Νοε 2013 | Οικονομία
Μετ’ εμποδίων ο τελωνειακός έλεγχος μέχρι το πρωϊ της Τρίτης
Μετ΄εμποδίων θα πραγματοποιείται ο έλεγχος στα τελωνεία της χώρας, έως τις 10 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, 3 Δεκεμβρίου, οπότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων "ICISnet".

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στο διάστημα αυτό, η υπαγωγή των εμπορευμάτων σε οποιοδήποτε τελωνειακό καθεστώς θα είναι δυνατή, αποκλειστικά σε εξαιρετικές περιπτώσεις (πχ ευπαθή προϊόντα) με τη χρήση χειρόγραφης διαδικασίας. Ήδη έχουν εκδοθεί και αποσταλεί οι απαραίτητες εγκύκλιοι προς τις τελωνειακές Αρχές και τους οικονομικούς φορείς.

 

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Οικονομικών, από το μεσημέρι της Παρασκευής, σε όλα τα τελωνεία της χώρας, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το ισχύον Πληροφοριακό Σύστημα "ICIS", προκειμένου να διενεργηθεί η μετάπτωση των δεδομένων που αφορούν τα τελωνειακά παραστατικά από το "ICIS" στο "ICISnet".

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η χρήση του νέου συστήματος από τις τελωνειακές Αρχές αποτελεί ορόσημο για την επίτευξη του τελικού σκοπού του ηλεκτρονικού τελωνείου, αφού καθιερώνει ως νέα μορφή επικοινωνίας, μεταξύ του τελωνείου και των επιχειρήσεων και πολιτών, την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων για τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.