ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Κερκόπορτα για γιαούρτι και τυριά η υπόθεση επιμήκυνσης του γάλακτος

14:08 - 02 Δεκ 2013 | Οικονομία
Με ανακοίνωσή του ο τομέας Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την «ιδιαίτερη ανησυχία του» για τις θέσεις που διατυπώνει τις τελευταίες ημέρες το Υπουργείο Ανάπτυξης, για το θέμα της επιμήκυνσης των ημερών διατήρησης του φρέσκου γάλακτος.
Μάλιστα τονίζει ότι εφόσον περάσει κάτι τέτοιο θα ανοίξει κερκόπορτα ώστε να υποβιβαστούν και το γιαούρτι και τα τυριά ως ελληνικά προϊόντα.
 
«Η επιμήκυνση των ημερών διατήρησης του φρέσκου γάλακτος κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση με αυτή την στρατηγική, αφού μια τέτοια ενέργεια όπως υποστηρίζεται και από την επιστημονική κοινότητα, θα υποβίβαζε την υψηλή διατροφική αξία του προϊόντος. Εκπέμποντας παράλληλα αρνητικά μηνύματα, αποδυναμώνοντας τη θέση των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων, εντός και εκτός της χώρας» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σχετικά.
 
http://static.madata.gr/files/7_G/gala613a_887554227.jpg
Σε σχέση με το αν η επιμήκυνση φέρει μείωση στην τιμή του γάλακτος, εκφράζει την αντίθεσή του, «γιατί πραγματικά δεν ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι Ελληνικές προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει σε περιοχές όπως η Λάρισα, η Δράμα, το Κιλκίς, οι Σέρρες, που έχουν επιφέρει μείωση στην πράξη της τιμής του πραγματικά φρέσκου γάλακτος; Με την ενίσχυση παρόμοιων Ελληνικών προσπαθειών θα γίνει εφικτό να υπάρξει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη της Ελληνικής επικράτειας και παράλληλα να λειτουργήσει ο υγιείς ανταγωνισμός επιφέροντας μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος.»
«Η ασφάλεια των Ελλήνων καταναλωτών, η διασφάλιση της βιωσιμότητας της Ελληνικής κτηνοτροφίας αποτελούν Εθνική υποχρέωση» καταλήγει η ανακοίνωση.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.