ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

E.E: Η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων "οδηγεί" σε ευρωπαϊκά κονδύλια για μεγάλα έργα

01:01 - 03 Δεκ 2013 | Οικονομία
E.E: Η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων "οδηγεί" σε ευρωπαϊκά κονδύλια για μεγάλα έργα
Θετικά αντιμετωπίζει η Ε.Ε. το σχέδιο του υπουργείου υποδομών για την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων. Με δήλωσή του ο αρμόδιος επίτροπος Γιοχάνες Χάν χαιρετίζει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και σημειώνει ότι, "ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση των μεγάλων έργων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ".

Ειδικότερα, ο κοινοτικός αξιωματούχος επισήμανε ότι εφόσον η ελληνική βουλή δώσει το "πράσινο φώς" στις συμφωνίες οι οποίες υποβλήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, ο ίδιος θα είναι σε θέση τις επόμενες ημέρες να εγκρίνει τις σχετικές επενδύσεις που αφορούν τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ. 

 

"Από την πλευρά μας, ελπίζουμε διακαώς ότι η ελληνική Βουλή θα υποστηρίξει αυτή την επανεκκίνηση. Πρόκειται για έργα που μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση στην ελληνική οικονομία και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, με τη συμμετοχή ορισμένων ευρωπαϊκών εταιρειών. Τα έργα αυτά αποτελούν απτή απόδειξη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και μια θετική ένδειξη για άλλους εν δυνάμει διεθνείς επενδυτές", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χάν. 

 

Εν τω μεταξύ, σήμερα Τρίτη μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να ενημερώσει τον επίτροπο Όλι Ρεν, για την κατάθεση στη Βουλή των τροποποιημένων συμβάσεων παραχώρησης των οδικών αξόνων.

 

Οι συμβάσεις αναμένεται να κυρωθούν από τη Βουλή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου,

epanek

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.