ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο "κλειδώνει" η συμφωνία για Αστέρα

13:34 - 04 Δεκ 2013 | Οικονομία
Αύριο "κλειδώνει" η συμφωνία για Αστέρα
Αύριο αναμένεται να κλείσει η αποκρατικοποίηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Βουλιαγμένης, καθώς οι τρεις υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει βελτιωμένες οικονομικές προσφορές. Τα τρία σχήματα, τα οποία βρίσκονται στην τελική ευθεία για την διεκδίκηση του Αστέρα είναι: η κοινοπραξία Colony Capital Acquisitions Ltd -Dolphin Capital Investors Ltd, η Plepi Holdings Ltd και το fund AGC Jermyn Street IV.

Τα τρία σχήματα
Ο όμιλος Olayan με έδρα τη Σαουδική Αραβία αποτελεί έναν παγκόσμιο επενδυτικό όμιλο με σημαντικές συμμετοχές σε πολυεθνικές εταιρείες αλλά και παρουσία στην χώρα μας με γραφεία στην Αθήνα, ενώ έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια στην Chipita. Στο συγκεκριμένο σχήμα συμμετέχει και η εταιρεία ΤΕΜΕΣ του Αχ. Κωνσταντακόπουλου
Η Colony Capital, αμερικάνικών συμφερόντων, ιδρύθηκε το 1991, έχει έδρα το Λος Άντζελες και αποτελεί ένα από τα τρία σχήματα που διεκδικούν τον Αστέρα και διαθέτουν παρουσία σε σημαντικά επενδυτικά projects στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο. Στο συγκεκριμένο σχήμα συμμετέχει και η εταιρεία Dolphin Capital Investors του Μίλτου Καμπουρίδη.
Το αραβικών συμφερόντων fund ,AGC Equity Partners, το οποίο έχει υποβάλλει δεσμευτική προσφορά, μέσω της AGC Jermyn Street IV, αποτελεί το τρίτο σχήμα των διεκδικητών του Αστέρα.
Διαθέτει γραφεία στην Μέση Ανατολή και στο Λονδίνο και στηρίζεται σε δύο κολοσσιαία κρατικά funds του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, ενώ στο συγκεκριμένο σχήμα συμμετέχει με μικρότερο ποσοστό η τουρκική Dogus Group, αλλά και σημαντικές οικογένειες της Μέσης Ανατολής. Βασικός στόχος του σχήματος αποτελεί η δημιουργία ενός συγκροτήματος, το οποίο θα διαθέτει την χαμένη αίγλη του Αστέρα της δεκαετίας 60-70.
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σχέδιο της AGC περιλαμβάνεται η διατήρηση του συνόλου των εργασιακών θέσεων αλλά και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 04 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.