ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

800 εκ. ευρώ στα "σεντούκια" τους κρατούν οι Κύπριοι- Στο ναδίρ η εμπιστοσύνη προς τις Τράπεζες

18:58 - 06 Δεκ 2013 | Οικονομία
800 εκ. ευρώ στα "σεντούκια" τους κρατούν οι Κύπριοι- Στο ναδίρ η εμπιστοσύνη προς τις Τράπεζες
"Ο φόβος φυλάει τα έρημα", πόσο μάλλον το περίσσευμα των Κυπρίων πολιτών, οι οποίοι κρατούν στα σπίτια τους ή σε τραπεζικές θυρίδες συνολικά 800 εκατομμύρια ευρώ, γιατί φοβούνται να καταθέσουν τα λεφτά τους στις τράπεζες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών, Μάριος Κληρίδης.

Όπως είπε ο κ. Κληρίδης, "η κατάσταση πρέπει να αλλάξει", και για το λόγο αυτό εισηγήθηκε να τροποποιηθεί η πρόνοια στα περιοριστικά μέτρα για τις τράπεζες που προβλέπει ότι χρήματα που έχουν αποσυρθεί, όταν κατατεθούν εκ νέου, θα πρέπει να παραμείνουν δεσμευμένα για τρεις μήνες.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο είναι πλέον φερέγγυο και οι Κύπριοι καταθέτες πρέπει να το εμπιστευτούν.

 

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, Κρίστης Χασάπης, δήλωσε, σε σχέση με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο λογαριασμών "πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων" από την Τράπεζα Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου, ότι "πυροβολούμε τα πόδια μας, πυροβολούμε την Τράπεζα και προκαλούμε τεράστια ζημιά στον τόπο και στην οικονομία".

 

Ο κ. Χασάπης επανέλαβε τη θέση της Τράπεζας ότι δεν ετέθη ποτέ και σε καμιά περίπτωση θέμα ξεπλύματος "βρώμικου" χρήματος.

 

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης των λογαριασμών, εντοπίστηκαν 110 λογαριασμοί, οι οποίοι δεν παρουσίαζαν κίνηση.
"Κλείσαμε 10 λογαριασμούς και ελέγχουμε άλλους 80", ανέφερε.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:11 - 06 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.