ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώνονται τα ανασφάλιστα οχήματα

14:13 - 09 Δεκ 2013 | Οικονομία
Σύμφωνα με το Επικουρικό, για τους 9 μήνες του 2013 καταγράφεται πτώση των αποζημιώσεων, που έχει καταβάλλει το ταμείο, γεγονός που σημαίνει ότι λιγόστεψαν και τα ανασφάλιστα οχήματα.
Ενθαρρυντικές είναι οι εκτιμήσεις του Επικουρικού Κεφαλαίου, καθώς σε έκθεσή του για το 9μηνο του έτους αναφέρει ότι σημείωσαν μείωση οι αποζημιώσεις που κατεβλήθησαν στους δικαιούχους για τον Κλάδο Αυτοκινήτων. Όμως σε κάθε περίπτωση ο αριθμός παραμένει υψηλός, αποτελώντας ένα σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. 
 
Κατά τα επίσημα στοιχεία, το ύψος των αποζημιώσεων περιορίσθηκε στα 40 εκατ. ευρώ περίπου, με μείωση 22% και πλέον, σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα, ενώ κι ο αριθμός των καταβολών περιορίσθηκε στις 5.947.
http://2.bp.blogspot.com/-MdtoShAdvIo/UDQoQiaBioI/AAAAAAAAZTc/yPoHZtbpKEk/s1600/1.jpg 
Ειδικότερα, τα 34 εκατ. ευρώ περίπου αφορούσαν ποσά που καταβλήθηκαν για τροχαία από ασφαλισμένους σε εταιρείες των οποίων οι άδειες είχαν ανακληθεί, τα 4,7 εκατ. ευρώ για τροχαία από ανασφάλιστα, και το 1,4 εκατ. ευρώ για ζημιές από άγνωστα οχήματα. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις έγκυρων αναλυτών, ότι μειώθηκε ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων και προκύπτουν αισιόδοξα μηνύματα για την τάση της ασφαλιστικής αγοράς.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το 2012 οι συνολικές αποζημιώσεις του Επικουρικού Κεφαλαίου είχαν ανέλθει στο ποσό των 70 και πλέον εκατ. ευρώ, ενώ οι υποθέσεις, που έκλεισαν, στις 8.581.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:24 - 09 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.