ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, «υπό όρους» βλέπουν οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD

14:27 - 13 Δεκ 2013 | Οικονομία
"Πάγο" στα σενάρια για αλλαγή της πολιτικής της καγκελαρίου Μέρκελ από τους Σοσιαλδημοκράτες, με τους οποίους χτίζει έναν μεγάλο συνασπισμό, βάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD σε θέματα προϋπολογισμού, Κάρστεν Σνάιντερ, ο οποίος δηλώνει στους FT ότι «είναι φανερό πως θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα», «υπό όρους» όπως τονίζει.
Ο ίδιος αναφέρει πως οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν στηρίξει την κυβέρνηση πριν τις εκλογές σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την διαχείριση της κρίσης χρέους στη Ευρωζώνη κατά την περίοδο 2011 – 2012.

Σημειώνει ότι «θα ήταν πολύ δημοφιλές στη Γερμανία εάν εναντιωνόμασταν στα προγράμματα στήριξης» και πρόσθεσε ότι στήριξαν την συμφωνία γιατί με τον τρόπο αυτό θεωρούσαν ότι στήριζαν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Το άρθρο αναφέρει πως προκειμένου να προχωρήσει η συμμαχία μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών, οι τελευταίοι χρειάστηκε να απορρίψουν την ιδέα των ευρωομολόγων που πριν τις εκλογές στήριξαν θερμά.

Ερωτηθείς αν στηρίζει ακόμη το SPD την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, απαντά πως «βέβαια θέλουμε πολιτική ένωση όπως και οικονομική, αλλά όχι με κάθε τίμημα».
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.