ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρόϊκα: "Τρέξτε" τις ιδιωτικοποιήσεις…

22:48 - 13 Δεκ 2013 | Οικονομία
Τρόϊκα: "Τρέξτε" τις ιδιωτικοποιήσεις…
Επιτάχυνση των διαδικασιών των αποκρατικοποιήσεων ζήτησε η τρόικα στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της τριμερούς, με τον Γιάννη Στουρνάρα και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Συνολικά, το 2013 το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει συνάψει συμβάσεις για την πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις ανήλθαν στα 963 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 1,3 δισ. ευρώ.

 

Οι αποκρατικοποιήσεις που ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2013 είναι των κρατικών λαχείων, με έσοδα 770 εκατ. ευρώ σε βάθος 12ετίας, της ΟΠΑΠ, με τίμημα 652 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 261 εκατ. ευρώ αντλήθηκαν από 28 ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου.

 

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων, το σχέδιο τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από πώληση - αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου που έχουν περάσει στο Ταμείο και το σχέδιο νόμου με τις νέες αλλαγές στη λειτουργία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά επανέλαβε τα προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία έχει μπλοκάρει σειρά διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ. Επίσης, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η διαδικασία για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο του 2014.

 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, με στόχο να "γεφυρωθούν" οι διαφορές και να δοθεί λύση σε όλα τα θέματα των προαπαιτούμενων. 

tro131213

Τελευταία τροποποίηση στις 23:08 - 13 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.