ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανατροπή σε όλα τα επιδόματα - Εισοδηματικά κριτήρια θα θεσπίσει το υπ. Εργασίας

14:55 - 18 Δεκ 2013 | Οικονομία
Εισοδηματικά κριτήρια για όλα τα προνοιακά επιδόματα αναμένεται να θεσπίσει το υπουργείο Εργασίας, «κόβοντας» έτσι μεγάλο αριθμό σημερινών δικαιούχων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.
Ήδη έχουν τεθεί κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα.

Στο πρωτοσέλιδο άρθρο του το Έθνος, αναφέρει πως η μείωση των δικαιούχων είναι η «απάντηση» του υπουργείου σε κρούσματα παρατυπιών – ενδεικτικά αναφέρεται πως συνέχιζαν να καταβάλλονται συντάξεις σε 769 ανθρώπους που είχαν πεθάνει.

Το άρθρο σημειώνει πως οι έλεγχοι του υπουργείου έδειξαν πως κάθε μήνα το κράτος δαπανά 500.000 ευρώ σε μορφή επιδομάτων σε 1.500 συνταξιούχους με συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ καθώς και ότι πάνω από 10.000 συνταξιούχοι είχαν λάθος στοιχεία ΑΜΚΑ.

Οι αλλαγές θα βασιστούν σε έκθεση του ΟΟΣΑ που παρήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση και η οποία προτείνει αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης μιας σειράς επιδομάτων και τη σύνδεσή τους με εισοδηματικά κριτήρια.

Σύμφωνα με το άρθρο, σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναμένεται να παρουσιάσει την ανάλυση των στοιχείων του σχετικού προγράμματος «Ήλιος».

Η συνολική δαπάνη για τα προνοιακά επιδόματα ανέρχεται σε 55,2 εκατ. ευρώ κάθε μήνα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.