ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με την απώλεια του Βύρωνα Πολύδωρα και 152 "ΝΑΙ" υπερψηφίστηκε ο ΕΝΦΙΑ

17:58 - 21 Δεκ 2013 | Οικονομία
Με την απώλεια του Βύρωνα Πολύδωρα και 152 "ΝΑΙ" υπερψηφίστηκε ο ΕΝΦΙΑ
Με την απώλεια ενός βουλευτή, εν είδει "πολιτικού ΕΝΦΙΑ", πλήρωσε η κυβέρνηση την υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, μετά από ονομαστική ψηφοφορία.

Υπέρ του νομοσχεδίου, στην ονομαστική ψηφοφορία, ψήφισαν 152 βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν 143 βουλευτές, ο Βύρων Πολύδωρας που διεγράφη από την ΚΟ της Συγγρού, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

 

Από τη ψηφοφορία απουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης λόγω ασθένειας και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έστειλε επιστολική ψήφο δηλώνοντας ότι θα ψήφιζε κατά του ΕΝΦΙΑ. Απουσίασαν ακόμη οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός.

 

"Και τα δυο νομοσχέδια για το νέο φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς, αποτελούν την χαριστική βολή για την ελληνική οικονομία", σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για "επικοινωνιακό Βατερλό" του πρωθυπουργού.

 

Για αναξιοπιστία, η οποία αποδεικνύεται διαχρονικά, κινδυνολογία, που πλήττει τη χώρα και έλλειμμα σοβαρών προτάσεων, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή τα νομοσχέδια για τον φόρο ακινήτων και την αναστολή πλειστηριασμών.

βυρων211213

Σκληρή γλώσσα για Βύρωνα

Σφοδρή επίθεση κατά του Βύρωνα Πολύδωρα εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μετά την απόφασή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το φόρο στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ). Μετά την καταψήφιση του επίμαχου ν/σ, ο βουλευτής διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.

 

Όπως αναφέρει η Συγγρού, ο κ. Πολύδωρας "επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην Παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής".

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολύδωρας, χειροκροτούμενος από βουλευτές των ΑΝΕΛ, χαρακτήρισε την Παρασκευή το νομοσχέδιο ως "δήμευση".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.