ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Σαμαράς: "Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανόδου- Θα επιστρέψουμε το πλεόνασμα στην κοινωνία"

19:41 - 30 Δεκ 2013 | Οικονομία
Α. Σαμαράς: "Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανόδου- Θα επιστρέψουμε το πλεόνασμα στην κοινωνία"
Τη διαβεβαίωση ότι τα δυσκολότερα "έμειναν πίσω" και πως η χώρα απέφυγε τα χειρότερα έδωσε ο πρωθυπουργός, σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά, τονίζοντας ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανόδου. Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα επιστραφεί στην κοινωνία, τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει η χώρα να γλιστρήσει στην αστάθεια, και χαρακτήρισε "θρασύδειλη" την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Α. Σαμαράς είπε ότι τώρα πια "δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά απ' έξω για να επιβιώσουμε", και επανέλαβε ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια επετεύχθη αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε σοβαρή χώρα, δηλαδή, όπως εξήγησε, να καλύπτουμε μόνοι μας τις άμεσες ανάγκες μας. "Αυτό είναι που λέμε το πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε να πετύχουμε φέτος. Κι όμως τα καταφέραμε", είπε.

 

Επισήμανε ότι αυτό είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να ανακτήσει η χώρα την ανεξαρτησία της και ο λαός να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.
"Κάναμε και το δεύτερο μεγάλο βήμα" συνέχισε ο κ. Αντ. Σαμαράς διευκρινίζοντας ότι μπήκε τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. "Μετά από έξι ατέλειωτα, οδυνηρά χρόνια, το 2014 ανατέλλει με προοπτικές Ανάκαμψης. Και με προσδοκίες όλο και ταχύτερης Ανάπτυξης στη συνέχεια" είπε.

 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το πλεόνασμα και η ανάκαμψη δεν είναι, όπως είπε, γκρίζοι αριθμοί, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για το το θεμέλιο της ελπίδας της χώρας για το μέλλον και υποσχέθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος από το φετινό πλεόνασμα θα επιστραφεί στην κοινωνία, στους επόμενους μήνες, και διευκρίνησε πως αυτό θα δοθεί "στους πιο αδύναμους και στους πιο αδικημένους".

Το 2014 η έξοδος στης αγορές

Ο κ. Σαμαράς, συνέχισε λέγοντας ότι η ανάκαμψη θα βάλει τέλος στην αγωνία των πολιτών και εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και αυξήσεις μισθών. Όπως είπε δεν πρόκειται για κάτι αφηρημένο, κάνοντας αναφορά στην υπογραφή της πρώτης κλαδικής σύμβασης στα τουριστικά επαγγέλματα.

 

αντιστροφή του κλίματος άρχισε και σιγά-σιγά θα διαχυθεί παντού" είπε και πρόσθεσε ότι το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται μια φυσιολογική χώρα, όπως όλες οι άλλες.

 

"Τη νέα χρονιά το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο, χωρίς δηλαδή ανάγκη νέου δανεισμού και χωρίς νέα μνημόνια" επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εκτίμησε ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της αντίστοιχα και οι εταίροι μας θα τηρήσουν στο ακέραιο τις δικές τους. "Το 2014 θα κάνουμε και το μεγάλο βήμα να βγούμε από το Μνημόνιο.Τώρα απλώς αρχίζει να αχνοφαίνεται το φώς στην άκρη του τούνελ. Στο τέλος του 2014 το φώς αυτό θα το βλέπουν όλοι", διαβεβαίωσε.

samar301213

Αλλάζουν τα πάντα

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως αλλάζουν τα πάντα, αποδείξαμε, είπε, ότι χτυπάμε τη διαφθορά παντού. "Σήμερα όλο και περισσότεροι - και επώνυμοι μάλιστα - αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια της μεταπολίτευσης μαζί! Κι αυτό θα συνεχιστεί", υπογράμμισε.

 

Επίσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το 2014 θα ξεκινήσει το επόμενο κύμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η οικονομία να γίνει γίνει ανταγωνιστική, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς στρεβλώσεις, χωρίς διαφθορά.

 

Επισήμανε, δε, ότι θα αρχίσει η συζήτηση για τη μεγάλη Συνταγματική Αναθεώρηση, που "θα βγάλει και τα τελευταία εμπόδια στη δημιουργικότητα του Έλληνα και θα ανοίξει νέους δρόμους για τη συμμετοχή νέων προσώπων και νέων ανθρώπων στην Πολιτική. Με κριτήρια αξιοκρατίας, όχι κομματοκρατίας. Με κριτήρια προσωπικής αξιοσύνης, όχι οικογενειοκρατίας ή κάποιας εύνοιας" τόνισε.

"Προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα μας διεθνώς"

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε θρασύδειλη την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο σπίτι του γερμανού πρέσβη. Απέδωσε την επίθεση αυτή στις προσπάθειες των εχθρών της χώρας να ανακόψουν την ανοδική πορεία του τόπου.

 

"Προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα μας διεθνώς. Προσπαθούν να τραυματίσουν την Ελληνική Προεδρία στην Ευρώπη που ξεκινάει σε δύο μέρες. Δεν θα τα καταφέρουν» είπε.

σαμ301213

Τελευταία τροποποίηση στις 20:24 - 30 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.