ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμιες Οικονομικές Εξελίξεις

13:37 - 14 Ιαν 2014 | Οικονομία
GLOBAL MARKETS : Επηρεασμένη από το αρνητικό τόνο στη Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας , η πλειοψηφία των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων άνοιξε με πτώση και σήμερα , πιεσμένες από την ασθενέστερη από την αναμενόμενη έκθεση των Η.Π.Α Δεκέμβριος για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα. Στις αγορές συναλλάγματος , το γιαπωνέζικο γιεν (JPY) σταθεροποιήθηκε.

ΕΛΛΆΔΑ :Το  Ελληνικό  Οικονομικό Κλίμα , όπως μετράται από το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών ( ΙΟΒΕ ) , έπεσε το Δεκέμβριο στο 90,9 από το 91,2 του Νοεμβρίου και σχεδόν πέντε - ετών υψηλό του 93,1, το οποίο έπιασε πριν από τρεις μήνες . Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα ( ΔΤΚ) μειώθηκε κατά 1,7 % σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο με την χαλάρωση του αποπληθωρισμού  από τον προηγούμενο μήνα όπου κατέγραψε πτώση 2,9 % σε ετήσια βάση .

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΕΡΒΙΑ : Τον  Δεκέμβριο ο ΔΤΚ διαμορφώθηκε στο +2,2 % σε ετήσια βάση , βάζοντας τέλος μετά από  επτά μήνες αρνητικών αναγνώσεων .

ΡΟΥΜΑΝΙΑ : Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ρουμανίας μειώθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 1,6 % το Δεκέμβριο, από 1,8 % το Νοέμβριο . Σε άλλες ειδήσεις , η κυβέρνηση συμμαχίας της Ρουμανίας συμφώνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να πάει τις προεδρικές εκλογές , είτε στις 2 Νοεμβρίου, 2014 ή 9, Νοεμβρίου 2014.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ :Ο οίκος  Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βουλγαρίας στο BBB-/BBB. Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη δημοπρασία νέου 10 - ετούς ομολόγου. Το δε Ράλι των μετοχών απώλεσε την ορμή του.

Αγορές CESEE : Τα ευρωπαϊκά, κεντρικά –περιφερειακά χρηματιστήρια (CESEE)συνέχισαν την κερδοφορία τους  από τη Δευτέρα, με την προσδοκία ότι η Fed θα αποσύρει τα περιοστικά της μέτρα με πιο σταδιακό τρόπο από ό, τι αναμενόταν

Πηγή: Eurobank

Τελευταία τροποποίηση στις 13:45 - 14 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.