ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έλεγχοι με βήμα σημειωτόν -266 ελέγχθηκαν από τους 1.700 της λίστας Λαγκάρντ !

13:39 - 14 Ιαν 2014 | Οικονομία
Τρία χρόνια μετά την αποστολή της «λίστας Λαγκάρντ» από τις γαλλικές αρχές στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, έχει ξεκινήσει ο έλεγχος για 266 περιπτώσεις από τα 1.700 ονόματα που περιλαμβάνονται σε αυτήν, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε πως οι 155 έλεγχοι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία εστάλησαν ξανά τον Δεκέμβριο του 2012 μετά την «απώλειά» τους, ο κ. Στασινόπουλος φέρεται να δήλωσε ότι οι έλεγχοι άρχισαν ξανά μετά το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αιτιολόγησε την καθυστέρηση λέγοντας ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι τα στοιχεία που δόθηκαν από τις τράπεζες ήταν μαζικά και όχι κατά φορολογούμενο, και κατά συνέπεια «ο εφοριακός δεν μπορούσε να επέμβει».

«Ήταν αδύνατον. Έπρεπε να προηγηθούν άλλες διαδικασίες που δεν ανήκαν μέχρι τώρα στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ. Έπρεπε να μπορέσουμε όλα αυτά τα στοιχεία να τα κάνουμε κατά φορολογούμενο για να είναι επεξεργάσιμα. Έπρεπε κάποιος να τα διαχωρίσει. Τα διαχώρισαν άνθρωποι της πληροφορικής και αν δεν ήταν αυτοί θα ήταν πολύ δύσκολος ο έλεγχος να γίνει» είπε χαρακτηριστικά.

«Έπρεπε τότε να ελεγχθεί και η αγορά για να μην υπάρξει καθίζηση στον ΦΠΑ ενώ μετά οι ελεγκτές έπρεπε να περάσουν για μήνα και ένα σεμινάριο, άρα η πραγματική διερεύνηση της λίστας είναι μετά το καλοκαίρι» είπε.

Σε ό,τι αφορά τη λίστα του Λιχτενστάιν, ο κ. Στασινόπουλος γνωστοποίησε ότι «μπήκε στο αρχείο με πράξη των ελεγκτών από το 2011» ενώ σε ότι αφορά στη λίστα με τα εμβάσματα των 54.000 φορολογουμένων που κατά το κρίσιμο διάστημα 2008-2011 έστελναν εμβάσματα στο εξωτερικό, ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ δήλωσε ότι η εν λόγω λίστα ελέγχεται από τη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων και όχι από το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:58 - 14 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.