ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΕΕΕ: Δε θα επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης των δημοσιονομικών εσόδων

14:35 - 27 Ιαν 2014 | Οικονομία
ΚΕΕΕ: Δε θα επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης των δημοσιονομικών εσόδων
Την άμεση απόσυρση των διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας, που επιβαρύνει υπέρμετρα τις επιχειρήσεις, την προώθηση νέων ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, καθώς και την άρση των διατάξεων που οδηγούν σε απαξίωση τον επιμελητηριακό θεσμό ζητεί από την κυβέρνηση η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Η ΚΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη σωστή αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας, στην άμεση διαγραφή όλων των διατάξεων και ρυθμίσεων, κεφαλαιοποίηση όλων των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη σταδιακή αποπληρωμή τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι ετών και μετά από περίοδο χάριτος ενός έτους καθώς και απόσυρση του μνημονιακό νόμου για την άρση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος «ο επιμελητηριακός κόσμος σύσσωμος καλεί την κυβέρνηση να κατανοήσει ότι, πρώτον, με το νέο φορολογικό καθεστώς δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης των δημοσιονομικών εσόδων. Ενώ, παράλληλα, οι επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε λουκέτο, αφού το ύψος των φόρων αλλά κυρίως των εξωπραγματικών προστίμων όχι μόνο δεν μπορούν να πληρωθούν αλλά ούτε καν να προφερθούν από τους επιχειρηματίες. Δεύτερον, όσον αφορά τις οφειλές των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, η ισχύουσα ρύθμιση δε διευκολύνει αλλά τιμωρεί τις επιχειρήσεις.

Οι επαπειλούμενες κατασχέσεις, εφόσον δε ρυθμιστεί η οφειλή εντός δέκα ημερών, και η αποστέρηση κάθε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους καθυστερούν τις πληρωμές, ιδιαίτερα σε αυτή τη δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία, οδηγούν τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες σε ολοσχερή καταστροφή και εξαθλίωση.

Τέλος, αδιαπραγμάτευτες θέσεις της ΚΕΕ είναι η διατήρηση του καθεστώτος του δημόσιου χαρακτήρα των Επιμελητηρίων, με παράλληλη επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εγγραφής των επιχειρήσεων ως μέλη τους, καθώς και η διατήρηση του υφισταμένου αριθμού των 59 Επιμελητηρίων στη χώρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.