ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και πάλι παίρνουν την ανηφόρα τα Ελληνικά ομόλογα

16:21 - 27 Ιαν 2014 | Οικονομία
Και πάλι παίρνουν την ανηφόρα τα Ελληνικά ομόλογα
Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων αγγίζουν σήμερα τα υψηλότερα επίπεδα του 2014, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι η πιο ευάλωτη από όλες τις υπόλοιπες στην ευρωζώνη, από την κρίση στις αναδυόμενες αγορές.

 

Οι αποδόσεις των ομολόγων στην Πορτογαλία, που θεωρείται ως ο άλλος αδύναμος κρίκο στην περιοχή, ωστόσο, σημειώνουν πτώση. Όμως οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι όγκοι συναλλαγών είναι ιδιαίτερα χαμηλοί και οι αποδόσεις μπορεί να εκτοξευθούν και πάλι αν επιταχυνθεί το ξεφόρτωμα στις αναδυόμενες αγορές.

 

Αυτή την ώρα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων διαμορφώνονται στο 8,75% με άνοδο 12 μονάδων βάσης, ενώ νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχαν αγγίξει το 8,90% και το υψηλό πέντε εβδομάδων. Αυτό ακολουθεί την άνοδο κατά 20 μονάδες βάσης την Παρασκευή όταν εντάθηκε το ξεφόρτωμα στις αναδυόμενες αγορές.

 

Οι αποδόσεις στα πορτογαλικά ομόλογα υποχωρούν 7,5 μονάδες βάσης στο 5,22%.


Οι αυστηρότερες πιστωτικές συνθήκες στην Κίνα και οι προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα μειώσει περαιτέρω τα νομισματικά μέτρα τόνωσης, έχουν τροφοδοτήσει ένα μεγάλο κύμα εκροών από τις αναπτυσσόμενες αγορές, με τα νομίσματα στην Τουρκία , την Αργεντινή και τη Ρωσία να «χτυπούν» χαμηλά επίπεδα ρεκόρ .

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.