ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινή γραμμή Τσιτoυρίδη- ΓΣΕΕ για πρόωρη συνταξιοδότηση

20:38 - 25 Οκτ 2006 | Οικονομία
Κοινές διαβεβαιώσεις στους ασφαλισμένους έδωσαν σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης, και η ΓΣΕΕ να μην υποκύπτουν στο κλίμα φοβίας για το Ασφαλιστικό επιλέγοντας την οδό της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Η έξοδος σε πρόωρη συνταξιοδότηση έχει ως συνέπεια απώλεια στο εισόδημα, υπογράμμισε ο Σάββας Τσιτουρίδης, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για «ανεύθυνο-υπεύθυνους», τονίζοντας ότι από τις πρόωρες συντάξεις χάνουν και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και οι εργαζόμενοι. Παράλληλα σημείωσε ότι τα συνδικάτα έχουν τα μέσα να αποτρέψουν δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Κατά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ο κ. Τσιτουρίδης επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως στις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, ούτε οι εισφορές των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι την 31η/12/2007, ο υπουργός Απασχόλησης επανέλαβε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο ελαστικότητας ως προς τις προθεσμίες.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ενοποίηση ή η ένταξη των ταμείων στο ΙΚΑ θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά από διαπραγμάτευση και αναλογιστικές μελέτες, υπογραμμίζοντας ότι θα επιδιώξει τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στο σχετικό διάλογο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σημείωσε ότι τα συνδικάτα δεν θα συμμετάσχουν στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί για το ασφαλιστικό, δεδομένου ότι αυτη έχει τεχνικό χαρακτήρα, αλλά, όπως τόνισε, θα συμμετάσχουν ενεργά στον πολιτικό διάλογο για τις όποιες αλλαγές.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων υπογράμμισαν στον κ. Τσιτουρίδη ότι οι βασικές προϋποθέσεις είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της απέναντι στα ταμεία, κάνοντας λόγο για χρέη του κράτους προς το ασφαλιστικό σύστημα που φθάνουν τα 2 δισ. ευρώ. Υπογράμμισαν επίσης ότι τα συνδικάτα θα αντιδράσουν στο ενδεχόμενο βίαιας ενοποίησης ταμείων ή βίαιας ένταξης στο ΙΚΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.