ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: "Τις επόμενες μέρες επιστρέφει η τρόϊκα"

23:03 - 30 Ιαν 2014 | Οικονομία
Στουρνάρας: "Τις επόμενες μέρες επιστρέφει η τρόϊκα"
Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης έως το Μάρτιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, και πρόσθεσε ότι οι επικεφαλής της τριμερούς θα επιστρέψουν στην Αθήνα τις επόμενες μέρες.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, "σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα", όπως είπε ο κ. Στουρνάρας. Ερωτηθείς για τη δήλωση του ευρωβουλευτή κ. Νγκοκ, που είναι μέλος στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τον ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας, περί αιτήματος για κούρεμα του χρέους από το ΔΝΤ, ο υπουργός είπε πως δεν γνωρίζει τη δήλωση και δεν τη σχολιάζει.

 

Ανοιχτά "μέτωπα" στη διαπραγμάτευση με την τρόικα παραμένουν το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2014-15, η εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά, το ενδεχόμενο απελευθέρωσης ομαδικών απολύσεων, οι φόροι υπέρ τρίτων, και οι αποκρατικοποιήσεις.

Stournaras300114

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας, στον απόηχο του Eurogroup της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως προσδοκά μια κατ' αρχήν συμφωνία με την τρόικα έως την επόμενη συνεδρίαση του σώματος, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδεχόμενος ωστόσο πως υπάρχουν ακόμα διαφορές με τους εκπροσώπους των δανειστών.

 

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να ληφθεί καμία περαιτέρω απόφαση για εκταμίευση δόσης στήριξης προς την Ελλάδα πριν ολοκληρωθεί επιτυχώς η τρέχουσα αξιολόγηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.