ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόϊμπλε: "Η όποια περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα θα είναι μικρή"

18:05 - 01 Φεβ 2014 | Οικονομία
Σόϊμπλε: "Η όποια περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα θα είναι μικρή"
Συνεχίζεται η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, αναφέρεται εκνέου στο ενδεχόμενο χορήγησης περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα, σε συνέντευξή του προς την οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche.

Ειδικότερα, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι "μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο -όπως σημειώνει- εξελίσσεται με αρκετή επιτυχία, μπορεί να υπάρξει ακόμα περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη".

 

Όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ.gr, σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, «το εάν, το πότε και το πώς, θα το γνωρίζουμε στα μέσα του 2014». Επίσης η βοήθεια θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό «η όποια περαιτέρω βοήθεια θα ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με την δανειακή βοήθεια που έχει χορηγηθεί μέχρι τώρα».

 

Ο ίδιος διακρίνει θετικά μηνύματα από την Ελλάδα, αναφερόμενος σε δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με τον οποίο δεν θα απαιτηθεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, αλλά η Αθήνα θα τα καταφέρει και χωρίς αυτό. Σε άλλο σημεί της συνέντευξης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός είναι αναγκασμένος να αποδεχθεί μεγάλους περιορισμούς, υπενθυμίζοντας όμως παράλληλα ότι πέρυσι η Ελλάδα πέτυχε την καλύτερη τουριστική χρονιά εδώ και χρόνια.

dani010214

Τελευταία τροποποίηση στις 18:13 - 01 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.