ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Αναγκαία η προώθηση αλλαγών της έκθεσης ΟΟΣΑ" λέει ο Reichenbach- Σιγή για την ανάγκη ρευστότητας των επιχειρήσεων…

21:10 - 04 Φεβ 2014 | Οικονομία
"Αναγκαία η προώθηση αλλαγών της έκθεσης ΟΟΣΑ" λέει ο Reichenbach- Σιγή για την ανάγκη ρευστότητας των επιχειρήσεων…
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σειρά διαρθρωτικών αλλαγών εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Task Force, Horst Reichenbach.

Στο φόντο της συζήτησης που γίνεται για την έκθεση του ΟΟΣΑ και την άρση σειράς ρυθμίσεων που υπάρχουν σε πολλούς κλάδους ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι οι  διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις είναι λέξεις- κλειδιά για την κυβέρνηση, όχι γιατί το λέει η Τρόικα αλλά γιατί αυτός θα είναι ο καταλύτης για να περάσει η ελληνική οικονομία σε νέα φάση πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική για επενδύσεις αλλά και προς όφελος των καταναλωτών. "Για αυτές τις αλλαγές δεν συμβιβαζόμαστε και προχωράμε μπροστά", όπως είπε χαρακτηριστικά.

oosa040214

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΟΟΣΑ και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, ο επικεφαλής της Task Force κ. Horst Reichenbach, τις χαρακτήρισε ως ιδιαίτερης σημασίας για την οικονομία και τους καταναλωτές. Ο γερμανός αξιωματούχος τόνισε ότι με την προώθηση των αλλαγών αυτών θα πληγούν συμφέροντα, ωστόσο θα επιτευχθεί καλύτερη λειτουργία της αγοράς. Ο κ. Reichenbach ανέφερε πάντως ότι είναι υπό συζήτηση ο τρόπος που θα υλοποιηθούν αυτές οι συστάσεις (σ.σ. προτάσεις – μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ).

 

Σημειώνεται ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν το νέο ΕΣΠΑ, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται με βάση τις προτάσεις ΟΟΣΑ αλλά και η απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

 

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης -η έκθεση της οποίας για την Ελλάδα θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Απρίλιο- σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει δεχθεί την φιλοσοφία των προτάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το νέο ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το μείζον θέμα είναι πως θα υποστηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τα υπάρχοντα και τα μελλοντικά κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία.

 

Ωστόσο, για το μείζον θέμα της ρευστότητας ο κ. Reichenbach ήταν πολύ συγκρατημένος. Σημείωσε ότι υπάρχουν κάποια δείγματα από την πλευρά των τραπεζών στήριξης της πραγματικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι "έχουμε δει κάποιους καρπούς και ελπίζουμε να δούμε περισσότερους".

reustotita040214

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.