ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακόμη και κάτω του 4% "βλέπει" την ύφεση ο Γ. Στουρνάρας

19:43 - 06 Φεβ 2014 | Οικονομία
Ακόμη και κάτω του 4% "βλέπει" την ύφεση ο Γ. Στουρνάρας
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος μιλώντας στη Φρανκφούρτη- στη Λέσχη Επιχειρηματικότητας «Frankfurter Gesellschaft für Handel, Industrie und Wissenschaft», παρουσία 100 και πλέον κορυφαίων επιχειρηματιών της Γερμανίας- δήλωσε ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ για το 2013 μπορεί να είναι τελικά ακόμη και μικρότερη του αναμενόμενου 4%.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει ήδη το 85% της δημοσιονομικής προσαρμογής, υπογραμμίζοντας ότι χάρη στις θυσίες των ελλήνων πολιτών και τη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων, η ελληνική οικονομία αρχίζει να δείχνει τα πρώτα πολύ ενθαρρυντικά σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης.

 

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα, είπε πως αυτό που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2014 για το 2013 είναι της τάξεως του 0,4% του ΑΕΠ, πρόσθεσε όμως πως, καθώς προκύπτουν νέα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, φαίνεται ότι ακόμη και αυτός ο φιλόδοξος στόχος θα ξεπεραστεί κατά πολύ.

stournara060214

Πρόσφατα, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είχε αναφέρει πως σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, μπορεί να εμφανιστεί πλεόνασμα άνω του 1 δισ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός, όπως παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο, προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 812 εκατ. ευρώ.

 

Να σημειωθεί ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ζητήσει νέα ελάφρυνση του χρέους της από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

Στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στη Φρανκφούρτη, ο έλληνας υπουργός είχε συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Jürgen Fitschen, τον πρόεδρο της Deutsche Bundesbank, Jens Weidmann, καθώς και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και τραπεζικού τομέα της Γερμανίας.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:21 - 06 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.