ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμιες Οικονομικές Εξελίξεις (12/02/14)

15:42 - 12 Φεβ 2014 | Οικονομία
GLOBAL MARKETS : Προβάδισμά πήραν, από τον θετικό τόνο στη Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας τα μεγάλα ασιατικά χρηματιστήρια τα οποία σταθεροποιήθηκαν σήμερα ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών άνοιξαν υψηλότερα . Οι κύριες κινητήριες δυνάμεις πίσω από την τελευταία περίοδο βελτίωσης της διάθεσης ανάληψης κινδύνου ήταν λόγω Κίνας και τα σταθερότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για το εμπόριο, του μήνα Ιανουαρίου, καθώς και τα σχόλια από την πρόεδρο της Fed Janet Yellen κατά την πρώτη κατάθεσή της τράπεζας ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών χθες προτείνοντας συνέχιση στην προσέγγιση της νομισματικής πολιτικής που έλαβε από τον προκάτοχό της, Ben Bernanke .

ΕΛΛΑΔΑ : Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού σε τροποποιημένη ταμειακή βάση , το υπόλοιπο της Κεντρικής Κυβέρνησης παρουσίασε πλεόνασμα € 595εκατ. ευρώ τον Ιαν. 2014, σε σύγκριση με πλεόνασμα € 177εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε τον ίδιο μήνα ένα χρόνο νωρίτερα .

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΕΡΒΙΑ: Τα  συναλλαγματικά αποθέματα ανήλθαν σε € 11,13 δισ. Ευρώ στο τέλος του Ιανουαρίου .

ΡΟΥΜΑΝΙΑ : Το CPI του Ιανουαρίου αυξήθηκε κατά 0,9 % μηνιαίως , ανεβάζοντας τον ετήσιο ρυθμό αύξησης σε νέο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 1,1 %.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : Σύμφωνα με τη Eurostat , η είσπραξη των φόρων εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση στη Βουλγαρία. Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά επέκτεινε τα πρόσφατα κέρδη της, ενώ το SOFIX υστέρησε .

CESEE Αγορές: Οι αναδυόμενες χρηματιστηριακές αγορές έκλεισαν ανοδικά την Τρίτη με κέρδη παρακολουθώντας τη Wall Street. Τα περιφερειακή χρηματιστήρια ενισχύθηκαν από την πρώτη κατάθεση της πρόεδρου της  Fed Janet Yellen, στην επιτροπή του Κογκρέσου, όπου επιβεβαιώθηκε η συνέχεια της υφιστάμενης νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας . με την προϋπόθεση της περαιτέρω υποστήριξης, τη Κεντρικής Τράπεζας του Καζακστάν η οποία ανακοίνωσε ότι θα υποτιμήσει το Τένγκε κατά 19 % έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Οι Αγορές συναλλάγματος , και τα περιφερειακά νομισμάτα ήταν μικτά μετά τα νέα της Fed και του πρόεδρου της, ο οποίος επεσήμανε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει τη σταδιακή μείωση του ρυθμού των μηνιαίων αγορών περιουσιακών στοιχείων .

 

Πηγή: Eurobank

Τελευταία τροποποίηση στις 16:00 - 12 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.