ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατηφορίζει ο Στουρνάρας στο ΣΔΟΕ να δει τη λίστα Λαγκάρντ και τους … εισαγγελείς…

12:35 - 14 Φεβ 2014 | Οικονομία
Λίγες ημέρες μετά την συνάντηση του Οικονομικού Εισαγγελέα με τους εφόρους των μεγάλων ΔΟΥ, ο υπουργός Οικονομικών συγκαλεί αργά το μεσημέρι σύσκεψη στο ΣΔΟΕ, όπου και η έδρα και των Οικονομικών Εισαγγελέων ώστε να μπει σε πρόγραμμα η … δουλειά κυρίως εν όψει της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ.
Σημειώνεται ότι οι δικαστικές αρχές γνωστοποίησαν στους επικεφαλής των εφοριών πως θα τους αναθέσουν υποθέσεις μεγάλου φορολογικού ενδιαφέροντος, την εξέλιξη των οποίων θα παρακολουθεί προσωπικά σε τακτά χρονικά διαστήματα ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης. Επίσης, τον έλεγχο φακέλων μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής ανέθεσε, προκαλώντας ποικίλα σχόλια, πριν τρεις μέρες ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου στους προϊσταμένους μεγάλων Εφοριών της χώρας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε μαζί τους, παρακάμπτοντας την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Από τη δικαιοσύνη τονίζουν ότι «γίενται αυτί που πρέπει να γίνει», καθώς έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση στην έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ. Είναι ενδεικτικό ότι μετά απο τέσσερα χρόνια που ήρθε η πρώτη λίστα και 14 μήνες από την ανάκτησή της από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών έχουν εκδοθεί 250 εντολές ελέγχου από το ΣΔΟΕ και μόλις 150 υποθέσεις
Έτσι σε μια προσπάθεια να υπάρξει … καλύτερος συντονισμός ο υπουργός Οικονομικών θα έχει με τη σειρά του σύσκεψη με τους οικονομικούς εισαγγελείς ώστε να υπάρξει ο καλύτερος συντονισμός, όπως αναφέρουν συνεργάτες του.
Πάντως ήδη οι ελεγκτές στις εφορίες έχουν σηκώσει τα χέρια «ψηλά» καθώς καλούνται να φέρουν εις πέρας ένα σημαντικό έργο χωρίς στήριξη. Είναι ενδεικτικό ότι παράγοντες των εφοριακών σημειώνουν ότι έχει αποψιλωθεί ο ελεγκτικούς μηχανισμός κι ότι περί τους 20 ελεγκτές πρέπει να κάνουν, πάνω απο 2.000 ελέγχους της λίστας, ενώ συνολικά από περίπου 13.000 εφοριακούς έχουν μείνει 9.000, που όμως δεν ανήκουν σε ελεγκτικά κέντρα….
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.