ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πακέτο φορολογικών αυξήσεων ανακοίνωσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Σουηδίας

12:20 - 20 Φεβ 2014 | Οικονομία
Πακέτο φορολογικών αυξήσεων ανακοίνωσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Σουηδίας
Πακέτο φορολογικών αυξήσεων ανακοίνωσε σήμερα η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Σουηδίας, σε μια προσπάθεια να τονώσει τα δημόσια οικονομικά της χώρας, τα οποία ήδη θεωρούνται μεταξύ των ισχυρότερων στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ ανακοίνωσε πως με τα μέτρα αυτά, που συμπεριλαμβάνουν αύξηση των φόρων στα αυτοκίνητα, τα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό, θα εξοικονομηθούν έως 9,2 δισ. σουηδικές κορώνες (1,42 δισ. δολ.) ετησίως την επόμενη τετραετία.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα θα αποφέρουν 6,9 δισ. σουηδικές κορώνες το 2015, που θα αυξηθούν σε 9,1 δισ. κορώνες τα επόμενα δύο χρόνια και στις 9,2 δισ. κορώνες το 2018.

Η Σουηδία έχει ανακάμψει σχετικά γρήγορα από την οικονομική κρίση, εν μέρει χάρη στα ισχυρά δημοσιονομικά της, τα οποία επέτρεψαν στην κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία και να αυξήσει τις δαπάνες για να τονώσει την ανάπτυξη.

Ωστόσο, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για επιτάχυνση της ανάπτυξης φέτος, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να γίνει και πάλι πιο αυστηρή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.