ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ανακοινώσεις για τη βιομηχανία άλλαξαν το κλίμα στην αγορά

15:58 - 20 Φεβ 2014 | Οικονομία
Επιχείρηση αλλαγής κλίματος βρίσκεται σε εξέλιξη στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά να επικροτεί την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να στηρίξει την ελληνική βιομηχανία για τη μείωση του ενεργειακού της κόστους.

Στις 14:01 ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη μόλις 0,03% στις 1.256,88 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει στα 25,6 εκατ. ευρώ και τον όγκο μόλις να ξεπερνά τα 11 εκατ. τεμάχια. Νωρίτερα, ωστόσο υποχωρούσε έως και 1,10%.
Ικανοποίηση επικράτησε στην αγορά μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία περιλαμβάνει μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία, προκειμένου να ανακτηθεί μέρος της ανταγωνιστικότητας του κλάδου.
Οι πρώτες αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου ήταν θετικές, ωστόσο αναμένεται να δούμε αύριο τις λεπτομέρειες του σχεδίου, ώστε να εκτιμηθεί το κατά πόσο θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα.
Η αγορά είναι προφανές ότι θέλει περισσότερες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση. Πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της στήριξης της οικονομίας και της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να συντηρηθεί και να ενισχυθεί η ανάκαμψη.
Στο ταμπλό, η ΕΕΕ με κέρδη 0,89%, τα ΕΛΠΕ με άνοδο 1,27%, ενώ ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Motor Oil κινούνται πέριξ του +0,6%.
Στον αντίποδα, ο τραπεζικός κλάδος κινείται με απώλειες, που φτάνουν στον κλαδικό το 0,55%, με μοναδική εξαίρεση την Alpha Bank.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:03 - 20 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.